dinsdag 21 juni 2011

dubbel voordelige groentes

Er zijn van die dagen, dan breng ik mijn avonden op de zaak door, en dan zorg ik meestal dat er thuis kwa eten, al het een en ander klaar staat. Dat warmt/kookt een der reuze-kinderen dan op vooraf afgesproken tijd op, terwijl de ander de tafel dekken moet.
En het is voor mij een goede gelegenheid groentes ( of gerechten) klaar te zetten die ik zelf  ehmm niet zo smakelijk vind smaken. Zoals gisteren bijvoorbeeld, had ik een gruwelijke stinkende bloemkool gescoord bij de AH(aanbieding deze week).... brrrr de lucht van gekookte bloemkool vind ik werkelijk walgelijk, gewoon poeperig te noemen en  niet alleen eet ik het zelf dus niet, ik kook het zelfs ook niet, want je hele huis, wat zeg ik de hele straat ruikt gruwelijk naar gekookte poep...ehhhm bloemkool dus.( klein traumaatje dat ik waarschijnlijk heb opgelopen in de tijd dat ik zelf als tiener, een riante folderwijk had 1030! brievenbussen. En als ik dan liep in de bloemkool aanbiedingweek brrrrr en dan kwam ik thuis en had mn moeder OOK ....  )

Maar oudste puberzoon draaide zijn hand er niet voor om en schilde 2 kilo aardappelen en deed de bloemkool in roosjes, bakte er schouderkarbonaadjes bij en iedereen smulde ervan, zelf vond hij t ook verrukkelijk .
En toen ik om 0:15 uur thuis kwam van de zaak, was zelfs de walm uit mijn huis reeds verdwenen..... er zijn absoluut voordeel aan werkende moeder zijn!

12 opmerkingen:

 1. hahaha..leuk! lusten alle kids het???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pubers halen hier ook hun neus op, laat staan dat ze het klaar zouden maken als ik er niet zou zijn; jij hebt het goed georganiseerd zo! Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heerlijk, bloemkool,het ruikt niet lekker maar het is wel heel lekker

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gisteren nog bloemkool op... Best lekker, vond ik. Wat heeft je oudste zoon dat knap gedaan, zeg! Zelfstandige koters! Die hoeven later niet naar huis te bellen om te vragen wanneer hij de cake moet afgieten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is handig zo'n puber! En lekker hoor, bloemkool :-) wat hier vaak boemkool genoemd word omdat je er enigzins flatuleus van word :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed van jou puber! Ik vind het ook niet lekker ruiken. helenaal niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hahahaha, ondanks dat ik wél graag bloemkool eet, ga ik deze 'truc' toch onthouden voor later ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig verhaal!!! Leuk verteld...
  Um...ik vind bloemkool juist heerlijk en idd. ook van de aanbieding meegenomen...
  Lekker met kip.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bloemkool stinken? Dat heb ik dus nog nooit geroken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tsjoe tsjoe, ik ben eigenlijk altijd dól op bloemkool geweest, maar nu na het lezen van dit blogje vrees ik dat alles anders zal zijn ...Ik geloof niet dat ik ooit meer z'on blanke maagdelijke kool in mijn handen kan houden, zonder dat "bruine" voor me te zien haha

  -héél leuk geschreven btw :) -

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hahahaha.Kooktw brocolli en zoonlief zegt:Wat ruik ik?Het ruikt naar...poep.
  Ooit gehoord,dat je als je bleomkool kookt er een korst bruinbrood in moet doen voor het luchtje?Helpt zegt men,maar ik heb er geen last van.
  Wel handig bedacht zeg.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En op deze manier is iedereen blij!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...