dinsdag 12 april 2011

help

Hier even een noodkreet van mij,bij jullie ook wel bekend als het manliefje van Silliesullie. Als eerste doe ik dan maar een bekentenis, ik ben eigenlijk helemaal niet lief...... zo dan weten jullie dat alvast.
Maar nu al een week of 7 ben ik naarstig op zoek naar werk en ik heb het nog niet gevonden. En geloof me ik word daar niet liever van....
Helaas zijn al deze dingen voor de Silliesullie geen geheim en vandaar mijn noodkreet... HELP...want ook zij word er niet aardiger noch liever van, voor de kinderen wel, daarvoor is zijn nog altijd de liefste.Maar tegen mij is zij bepaald heksig te noemen.
Als zij naar me lacht zie ik spontaan wratjes op haar neus en kin verschijnen, en haar haren klittend samenvallen, als zij in de keuken staat komen er groene giftige wolken mijn kant uit drijven...., voor de kinderen komen rozerode welriekende wolken, als zij naar de zaak gaat, loopt ze de kast met schoonmaak spullen in, grijpt de bezem en vliegt weg....
Als ik haar een kusje probeer te geven, omdat ik toch wel van haar hou , doe ik dat snachts als ik vermoed dat zij slaapt, dan heb ik de minste kans dat zij mijn hoofd eraf hakt.
Hoe transformeer ik haar weer terug in mijn eigen lieve ehm schat?

De gouden tipgeeftser zal ik buiten eeuwige dankbaarheid ook iets leuks opsturen.

21 opmerkingen:

 1. Hihi, wat een leuk logje! Ik hoop alvast dat je snel weer werk vind, dan zullen de heks-toestanden ook weer snel vervagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jho je hebt gewoon een sprookjeshuwelijk; je vrouw is de heks. Een gouden tip heb ik helaas niet voor je. succes met zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. *proest* Voor de gouden tip houd ik me aanbevolen...

  Groet

  manlief van Zena

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik heb geen gouden tip.
  Als jij nu eens het huishouden op je neemt, dan heeft zij heerlijk vrij als ze thuiskomt.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O jee, manliefje... wat een noodkreet. Ik snap het helemaal. Een tip hoe-je-vrouw-een-schat-te-houden.... Heel af en toe onzichtbaar worden en op wonderlijke wijze wel al haar taakjes uitvoeren? Nee, dat gaat natuurlijk niet... tenzij ze net even op haar bezem zit?! De enige tip die wellicht echt helpt is haar te laten zien dat je erg aan het zoeken bent naar werk, werk dat jouw weer de man maakt die de allerliefste is. Tijdens het zoeken neem je de rol van huisvader op je en zorg extra goed voor je heksje en op een avond kus je haar en de betovering verbreekt: je opent je ogen en daar is je schatje weer! En dan komt die baan vanzelf wel... Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach jee.... gelukkig voor jou heeft ze niet de hele dag wratten op haar kin!!

  Maar een tip... eh... Ik ken jou niet dus vergeef me als ik iets onaardigs zeg. Ik bedenk me even hoe ik me zou voelen als mijn man werkloos zou zijn.... Ga iets doen buiten haar bereik, gun haar de ruimte die ze eerst had! Zoek werk, wat dan ook, vrijwilligerswerk?! En als je thuis bent, help flink mee met schoonmaken,koken, kinderen...

  Oja, en schrijf af en toe een lief blogje (-; Dit is een hele goeie...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helaas heb ik geen baan voor je.... balen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. best manliefje van silliesullie,
  ik vind dat je een heel mooi dapper en leuk en geestig blogberichtje hebt geschreven.
  Ik heb helaas geen baantje voor je. Ik vermoed ook dat ik niet in de buurt woon.
  Maar ik zie zeker een toekomst als blogjesschrijver voor je weggelegd!
  Heel veel succes verder met zoeken. Het lijkt me geen fijne situatie, zo zonder werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hahaha nou ik heb ook geen tips..ik geloof niet dat hier de banen voor t opscheppen liggen...sterkte met zoeken enne help maar flink in t huishouden dat helpt Sillie misschien wel vrolijk te worden. Of doe die klus eens die je al jaren uitstelt! succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Neem haar mee uit eten bij Hans en Grietje in Zeewolde, bestel daar een heksenpannenkoek voor iedereen en heb even lol met elkaar, misschien dat het helpt. De kinderen kunnen daarna lekker buiten ravotten terwijl jullie op het terras nog wat nahikken en bijborrelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beste manliefje, ik heb hier net zo een manliefje, almost in wanhopige staat, want hoe redden we ons hieruit... je mag mailen hoor:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gewoon positief blijven!!!!
  Dat is mijn gouden tip

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou, verras haar met een dinertje voor twee. Eerst de koters eten en in het bed, de groten naar elders en dan jullie saampjes lekker eten dat jij gekookt hebt. Lekker kletsen en zo. Doet wonderen. Wedden?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. O jee, bij jullie dus even een help-mijn-vrouw-is-heks fase; wie weet kan ze dan wel een heksenbrouwseltje met heel veel positiviteit in haar keteltje maken, als jij dan ijverig met haar heksenbezempje door het huis gaat, komt het vanzelf uiteindelijk allemaal weer goed. We duimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het lijkt mij, in jullie situatie, voor allebei niet gemakkelijk om er liever op te worden! Heel knap dat jullie hoofden er nog op zitten.
  Ik probeer mee te denken, maar ik weet niet of jij, manliefje van Silliesullie, goed bent in houthakken of in programmeren of in lesgeven. Het zou wel helpen bij het meedenken als we een hint zouden krijgen wat je werkwensen betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. :D Haha, geen baan maar wel succes gewenst! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. gewoon heel veel van haar (blijven) houden manliefje, want ach, ze meent het zo kwaad niet, weet je toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik zag jouw bericht nu pas.
  Ik kan me voorstellen (door onze situatie) dat het voor de relatie ook niet makkelijker wordt.
  Ik wens jullie heeeeel veeeeel sterkte.
  Liefs,
  NZ

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Even doorbijten - het komt vast goed - succes xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Lieve vrouwevennietzolief,

  Probeer het positieve te zien.
  Profiteer ervan nu het nog kan, vraag mannogaltijdsteedserglief die dingetjes in huis te doen waar jullie nooit aan toekomen en bedank en waardeer hem na de klus zoals zijn baas of collega zou doen. Hij mist vast de voldoening en waardering uit zijn betaalde werk.
  Vertel elkaar elke dag drie dingen die wel goed gingen, die wel leuk waren, etc (voor je gaat zeiken ;-))

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Wildbiblioneren

  Bij ons in de buurt loop ik al maanden langs een minibieb, superleuk natuurlijk, en eerlijk gezegd had ik er als eens ingekeken, ma...