dinsdag 22 maart 2011

druk met aardse zaken

De lente is begonnen , de zon scheen dit weekeinde al echt warm en vandaag ook weer en dan ontkiemen bij mij persoonlijk ook altijd mijn tuiniersgenen. En dat in combinatie met jaar-magazine FRESH dat ik dit weekeinde kreeg en las.Ik kende het blad zelf nog helemaal niet Hier klikkerdeklik kun je hem bestellen.Waarin ik aangenaam werd getroffen door de combi van hele leuke en lekker ogende recepten, die je met een beetje moeite dus met deels uit eigen tuin geoogste waren kunt maken.
En er word aangenaam leuk en laagdrempelig over wat is er nou leuker dan  het kweken van wat eigen groentetjes , eetbare bloemen en minifruittuin gebrainstormd, vol ideeen, waar eigenlijk iedereen wel wat mee zou kunnen (een heel hoofdstuk: de minimoestuin in de vinextuin), indien je zou willen natuurlijk. In een redelijk recent verleden had ik een heuse echte volks/moestuin , die ik wegens gebrek aan tijd( door de komst van mijn mini's) heb moeten wegdoen, maar ik blijf het leuk vinden, dat geprut in de aarde en planten zien groeien en natuurlijk ook het oogsten is hartstikke leuk juist/ook met de mini's.
Dus geloof me het borrelt en bruist weer helemaal dus ik ga vandaag weer eens lekker aan de gang met aardse zaken! En over een weekje verwachten we onze eerste oogst al op ons brood te kunnen doen --> tuinkers, altijd snel opgekweekt en succes verzekert!

5 opmerkingen:

 1. Ja lekker, hier ligt ook een zakje tuinkers. Dat gaat heel snel in een potje en zo lekker!
  Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wroeten in de aarde is heerlijk! en met dit weer een ware traktatie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om lekker in de tuin te wroeten.
  Ik heb vorige week tomaten gezaaid in een kasje.
  Ben benieuwd wat er van op komt.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Onze achtertuin wordt dit jaar een eetbare achtertuin.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...