dinsdag 18 januari 2011

mensenkinderen

Ergens k geloof in december waren de minietjes ziek en vooral t kleine meisje had t zwaar te pakken, met hoest en snot,oorpijn en slecht eten en drinken, nou maak ik me over slecht eten meest geen zorgen.( ze zien er goed uit hoor) Maar slecht drinken, vooral bij kleintjes( hoe kleiner hoe meer zorgen ik me maak , want met koorts etc etc drogen die snel uit) dus voor het kleine meisje deden wij in die periode weer een greep terug naar DE FLES, want die dronk ze vaak wel goed leeg.
Maar toen, toen was ze beter, maar bleef des nachts na een hoestbui, hartverscheurend en zieldoorsnijdend huilen en niks hielp, totdat we maar weer in de koude bevroren nacht naar beneden huppelden om een fles te maken..... die dronk ze in een teug leeg en daarna sliep het kleine mevrouwtje met een lekker vol en bol buikje weer .En kropen wij koud geworden weer dicht tegen elkaar om warm te worden.
En daar nu zijn we er min of meer weer vanaf....eindelijk, want ziek was ze allang niet meer.Maar die fles vond ze in ene weer zo aantrekkelijk en lekker.( maar oh wat hadden wij er spijt van, we beelden ons al in dat we tot dr 18 de elke nacht een flesje melk konden geven)

14 opmerkingen:

 1. Gaat vanzelf weer over, maar wel lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn oudste heeft tot zijn derde geloof ik af en toe een fles gekregen... Makkelijk hoor, hij blij, wij blij. Ik ken mensen die hun kind op hun 6e nog een papfles op de bank gaven als ontbijt (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zegt ook iets over het temperament van het kleine meissie ('persisten'). Nu lastig, als opvoeder moet je op tijd begrenzen, maar daar kun je in je latere leven een aardig eind mee komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het moet zijn 'persistent': de t heb ik gemist. Onderzoekers Thomas & Chess onderscheiden vier globale typen (komt nog wel een keer terug op mijn web-log), persistent = o.a. wat je in je hoofd hebt vast weten te houden....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig is het weer over - en aangezien ze de laatste in de rij is, mogen de flessen nu uit huis ... ??? (neeee, nieuwsgierig? ikke ?)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @cho cho:min of meer he;-) een enkele keer geven we dr nog een flesje s avonds voor het slapen gaan als ze om een of andere reden hangerig was en niet/slecht wou drinken die dag...dan hoeven we dr s anchts niet uit en ach als ze m nog zooo lekker vind.. wat je zegt t is de laatste in de rij :-)
  we hebben nog 1 flesje in huis voor t geval dat :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zijn zo van die ouderlijke acties die je kunnen achtervolgen inderdaad...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De jongste had haar fles tot ze 3 was. Na haar verjaardag was het klaar hadden we met haar afgesproken.

  Tja elke ouder doet wel eens dingen waarvan ze later denken... waarom deden we dat ook al weer!? :) Komt allemaal wel weer goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ja... teug zoeen flesje zijn ze snel gewoon he, gelukkig zijn jullie er nu weer vanaf :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zie je al zitten 's nachts met je 16 jarige dochter bij in je bed met een flesje warme melk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als ze dan terug komt van het stappen, lekker een flesje melk en dan onder de wol, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O wat kunnen ze toch snel weer aan iets wennen.
  Maar gelukkig is het weer voorbij.
  Kun je weer heerlijk in je warme bedje blijven.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hmm ik ben niet de enigste die er in getuind is, lees ik. Want mijn klein meisje was ook ziek en dronk zo slecht en moest 's nachts zo hoesten, dat ik 's nachts maar een flesje met water voor haar pakte. En nu is ze echt wel beter, maar sloft mama 's nachts nog met flesje met water naar huilend meisje.(ja, ik ben er weer ingetuind en je zou toch denken dat ik het met nummer 5 nu wel zou weten)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ach geeft dat als t nu zo af en toe is...t komt vast wel weer goed zeker omdat ze zeit dat broer er geen heeft

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...