maandag 6 december 2010

sinterklaaskoorts afgezakt

Zoals ieder jaar, op het laatste nippertje, als alle gasten ( ahum) er als zomaar zijn , puberzoon EN manlief nog zweterig met hun gedicht worstelen.Er kadootjes te goed op zijn geborgen, MAHAAAAM  weet jij waar ik mijn kado verstopt had???Ja natuurlijk weet ik dat .
AArghhhh ik moet zelf nog iets lekkers maken voor het koud buffet, ja ook op het laatste nippertje, maar dr is niks lekkerders als een warm gebakken focaciabrood uit de oven .
Dan , het moment is daar,iedereen is er klaar voor, (15 stuks).... er volgt een soort van explosie en zo'n 3 a 4 uur later kom ik weer een beetje bij en kijk verdwaasd naar de bergen kadootjes en snippertjes pakpapier waarmee mijn mini's zitten te spelen .
Gniffelend worden de gedichten nog eens doorgelezen en de kadootjes bewonderd, neemt deze en gene nog een hapje van al het lekkers dat op tafel staat.Het was reuze gezellig , echt waar, iedereen enorm verwend, en na 2 feesten in een week zijn ook het manliefje en ik doodmoe en liggen om 21 uur al in bed.Als ik hem een kusje wil geven, ligt hij al te slapen, met een ander vrouwtje in zn armen....... maar dat vind ik niet erg... natuurlijk niet.
Het is onze minidochter weer, weer snotterig en hoesterig en huilerig

13 opmerkingen:

 1. Het Sinterklaasfeest, pakjesavond zoals jullie het heten, moet toch echt wel wat biezonders zijn! Hier is Sinterklaas echt een kinderfeest, 's nachts brengt de Sint lekkers en kadootjes voor de kinderen wat dan uitgestald staat op tafel. Bij ons is dat voor het laatst geweest dit jaar want de jongste is er nu ook te groot voor geworden, die gaat volgend jaar ook al naar het middelbaar. Moet toch leuk zijn nog kleintjes in huis, ondanks de winterse snottebellen en hoestjes!
  Groeten,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt ontzettend gezellig, maar ik kan wel begrijpen dat jullie zeer vroeg moe en voldaan het bed in rolden. Beterschap met snotterige mini-dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Minidochter ook last van after-sitnerklaas-stress misschien? En die explosie, die ken ik haha. Geweldig is dat, ze zijn niet te stoppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En de rust is weergekeerd! Zo te lezen hebben jullie genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook een heerlijk feest gehad dus! Beterschap voor het kleine meisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb echt zin in grotere kinderen, gedichten en surprises! Voorlopig is het nog huiveren bij Sint, schoen zetten en heel veel pepernoten...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo ... na al dit leuks weer even op adem komen, nog een week of drie en we mogen weer! Hopelijk is het kleine meisje snel weer opgeknapt, dat slaapt ook wat lekkerder voor de papa en mama :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank voor je bezoek aan mijn blog en je reactie! Leuk!

  Wat een prachtige foto heb je als begin!

  En je verhaal ... hoe herkenbaar! Erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. gezellig hoor zo met zijn allen sinterklaas vieren. Beterschap met het kleine meisje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De bitterzoete after Sint Blues zijn dat...

  Beterschap voor die kleine!

  (ik vergeet wie het allemaal weet en wie niet: wist jij al dat ik verhuisd was?)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik was ook helemaal gesloopt na de Sinterklaas explosie! Gelukkig is nu de rust weer gekeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijne Feesten en veel beterschap ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...