zaterdag 4 december 2010

hoog pannelapgehalte

Grommmm ik werd door haar van huizesteentje alsmaar opgejaagd en geprikkeld ook de naaimachine uit de motteballen te halen.En ik had nog kilometers stof over omdat ik geen tafeltent meer ga maken. Ik had nog een patroontje voor een leuk pipi-schortje en zij van kronova heeft een werkbeschrijving op haar blog heel duidelijk! Helaas, wanhopig geworden, moest ik haar toch nog even mailen, want mijn handen waren onhandig en de stof onhandelbaar(  glad) geworden door zo lang niet te naaien.
Toen ik het patroontje afgetekend en geknipt had , kreeg ik opeens een groen waas voor mn ogen en kon ik niet echt meer stoppen tot het project af was.Peuterzoon riep steeds maar stop met boren mammie.
Eindelijk klaar, weigerde het modelletje te poseren en rende steeds weg.De achterkant laat wel heel leuk zien wat ik zo grappig aan pipischortjes vind.Dat bolle bipsje dat er zo onderuit piept en tevens kun je zien dat de binnenkant rood met witte stipjes is.(ja ik zie ook dat er nog een draadje aan hangt maar ik moest ff passen he)
Eerlijk gezegd ergens halverwege werd ik pijnlijk getroffen door de gelijkenis en daaropvolgende gedachte, het is net mijn eerste zelfgemaakte pannelap op handwerkles....en ik wou acuut stoppen . Maar knarsetandend ging ik door .En zie hier.... ik zie mijn kleinste meisje als soort van wandelend pannelapje als ze door de kamer loopt.

16 opmerkingen:

 1. Als jij dat een pannelapje vindt, vind ik het wel een heel erg leuk pannelapje. Een lief leuk schortjurkje en het staat haar heel lief.
  En wat wordt het volgende project?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @sandra: ik ben nog aan het bijkomen van dit project ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou dat pannelapje ziet er weel heel leuk uit hoor!! En ook zo'n leuk stofje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je het mooi verwoord weer, ik moet er altijd om lachen. Maar het projekt is goed geslaagd, er volgen vast meer. Erg leuk dat rode stipje aan de binnenkant.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niks te pannenlap: hij is hartstikke leuk! Ik kan voor geen meter met een naaimachine omgaan, ik vind het knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Om op te vreten, wat n heerlijke pannenlap-met-kind...Geniet wat je genieten kunt want tijd vliegt voorbij....(ervaring)
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super sweet.Zulke leuke pannelappen hebben we hier echt niet. Gelukkig staat in iedergeval de achterkant op de foto die vind ik eigenlijk altijd het leukst.
  nu wel bezig blijven met die machine he!
  groetjes Kronova

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O wat een schatje.
  Super dat je doorgezet hebt.

  GRoeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pannelap of niet, ik vind hem errug leuk, zeker met dat meisje erin :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een vreselijk leuk pannenlapje!!! Echt helemaal leuk! En die rode stipjes....zucht.....wat liefff!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hahaha wat een leuk stukje en niks pannenlap hoor, ik vind het een beeldig jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een mooi pannenlapschortjurkje! #applaus en dit is nog maar het begin ;) vooral doorgaan hoor. dit beloofd nog wat en het is heerlijk om voor t meiske mooie dingen te maken.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...