zondag 14 november 2010

monsterlijk eten


Koken met/voor kinderen vind ik altijd leuk.
Dus in de broodbakmachine de benodigheden voor een gewoon wit brooddeegje een deegje laten maken:
500 gr bloem,1 theelepel gist(korreltjes) , 1 theelepel zout, 1 theelepel honing( of suiker) een scheutje olijfolie
Ondertussen een half bosje peterselie door de sapcentrifuge heen , leverde mij ongeveer 50 ml groen vocht op, wat ik met water aanvulde tot 280 ml en dat gooide ik er dan bij.( je kunt ook groene kleurstof uit een flesje nemen)  Dit proef je in het brood niet terug hoor, na het bakken.
voor extra lelijke monsterlijke structuur kun je een handje (dop)erwtjes door het deeg kneden, met de hand op het laatst want de bbm is snel geneigd ze kapot te kneden.
Vervolgens samen met peuterzoon monsters gemaakt kikkers,krokodillen en gewone gekke vormen, knip met een schaar knipjes voor draak-achtige schulpen, met ogen van rozijntjes en ook hun klauwen kregen rozijnen nageltjes, maar je kunt ook amandeltjes of zo nemen, "haren"van geraspte kaas.Laten bakken in de oven ongeveer 20-25  min op 220 graden( hete lucht oven, maar kijk zelf even naar je oven, mijn oven word gewoon niet zo heet denk ik wel eens)

Het werkelijk groene brood en de monsterlijke vormen zijn een lust op op te (vr) eten ( na het bakken snijd je ze open en maak nog tong van salamie of een plakje kaas,maar eerlijk gezegd aten alle kinderen groot en klein ze zo naturel op.
En het smaakte : VERRUKKELIJK

19 opmerkingen:

  1. Hai
    Dat is pas grappig.
    groetjes van fam. de Haan junior

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hahhaa...die is super leuk...monster brood!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh dat kleurtje,echt monsterlijk eten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik dacht dat ik creatief was maar heus Sil jij heb het ook in je ...ziet er erg leuk uit ...vooral doorgaannnn

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoe verzin je het weer. Echt geweldig, die enge recepten van jou :D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die zijn leuk zeg!!! Zo zou ik die van mij ook aan het eten krijgen! Goeie tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Monsterbrood ... hoe kom je erop, helemaal geweldig, zeker als ze het ook nog eens opeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. dat bekkie van je zoon he! geweldig!

    (recept overigens ook zeer het proberen waard ... thnx!)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heel erg leuk!!!!!!!! en wat een leuke foto's van je mannetje!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Monsterbrood, wat een prachtvondst!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hihihi.....wat een idee,groen monsterbrood! Hardstikke leuk!

    Dat zullen kinderen vast geweldig vinden!

    Groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  12. O wow die kleur is echt monsterlijk. Prachtige foto's. Zeer geslaagd.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat super leuk! Zou nog goed lopen als commercieel product ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Tip van pappa:
    De vingers van de klauwen kun je ook knippen. Veel makkelijker dan ze erin te kneden daar het deeg zo makkelijk weer terugvloeit naar haar oorspronkelijke staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zo leuk gedaan! Dat zal zeker gesmaakt hebben ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hahaha, monsterlijk eng brood. Wat een goede tip zeg, bedankt. Ik had laatst al op een ander blog over het werken met brooddeeg gelezen en ben toen gelijk hier aan de slag gegaan met de meiden. Ze vonden het geweldig. Nu is groen ook nog eens de lievelingskleur van mijn oudste dochter, dus dat vindt ze fantastisch. En heerlijk dat je het met jouw recept nog gewoon kunt eten ook!

    BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!