donderdag 14 oktober 2010

weekmenu

Her en der in blogland zie ik of heel leuk de weekboodschappen staan op hun blog, nu ik heb erover gedacht maar och mensch dat past werkelijk niet op mn aanrecht voor de foto ....
En ook zie ik weekmenu's staan.Met daarop voor de hele week maar op zn minst een dag of 5 het menu wat gegeten gaat worden, beter zou het zijn voor uw portemonee en ook minder weggooien want niets bederft en alles word gebruikt en iedereen is gelukkig in de wetenschap dat zijn/haar gerecht van keuze de komende week een keer gegeten zal gaan worden.Iedereen blij dacht ik nog, win-win-win, je kent het wel.Dus ik  maakte er ook eens een project van en begon een weekmenu.
De eerste keer, na enige uitleg over de spelregels, nee geen gerechten die beginnen met een p, mocht een ieder een gerecht opgeven.... een daar liep het al spaak, want wat de een om te smullen vind, daar walgt de ander van dus dr brak al oorlog uit aan tafel onder de besprekingen.En van harmonieuze onderhandelingen was geen sprake, zodat ik aan het einde wanhopig en verhit schreeuwde boven de kijvende massa uit:DAN BEPAAL IK HET ZELF WEL.(zoals altijd, lekker rustig)
De tweede keer kwam manlief die de weekboodschappen altijd haalt thuis met een mud puntpaprika's en 3 kilo tomaten.....( weg weekmenu)
De derde( tevens laatste ) keer was deze week, ik stelde in het geniep een prima uitgebalanceerd weekmenu samen en ging voor deze ene keer dan eens mee met manlief de weekboodschappen halen(zodat hij niet stiekum weer 100 puntpaprika's haalt of een mud hotelspruitjes ofzo) ik was werkelijk gelukkig, ik had zin om een ode aan de weekmenu's te schrijven... tot mij inviel, op maandagavond,maandag was oke, dinsdag kwam opa Juul, die zou koken( chinees halen) , woensdag is nicht Naomie jarig alwaar wij uitgenodigd zijn en natuurlijk een hapje mee-eten, donderdag ga ik uit eten met de zaak , dus vrijdag moeten we het menu van de hele week dan maar op vreten...Ik kan wel janken.
Weekmenu??? Ik begin er niet meer aan.

19 opmerkingen:

 1. Ha ha, ik voel met je mee! hier nog zo'n exemplaar dat het maar niet lukt om zich aan lijstjes te houden. Dat komt...we vinden het eignelijk niet leuk dat zo'n lijstje ons vertelt 'what to do'...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het werkte hier perfect en bedacht 1 keer per week een menuutje, maar ... deed niet alle boodschappen in één keer ... op zaterdag de kar vol en op woensdag terug voor vers en aanvulling (en kon ik ondertussen als het nodig was nog wat wijzigen).

  Het relaxte deel was dat ik maar 1x na hoefde te denken ipv elke dag zo'n piekermoment net na werktijd, 2e voordeel was dat ik ook beter qua budget uit kwam dan elke dag een rondje door de super ... allemaal voordelen dus ... en toch lukt het me al weken niet om zo'n lijsje in elkaar te flansen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha... Ik heb wel een weekmenu. Maar ja, mijn kleine heeft met 2 jaar nog maar erg weinig in te brengen! Bovendien is mijn weekmenu eerder een richtlijn, dan een strak programma. Onverwachte veranderingen houden het spannend....
  En toch, mocht je ooit een poging 4 willen wagen, zul je zien dat het werkelijk bespaart in de beurs en afval ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat hectisch haha. Dat krijg je ook met kinderen erbij! :-)
  hier werkt een weekmenu dus wel, maar goed wij zijn maar met twee. Soms loopt het in de 'soep', zoals deze week. Maar vaak gaat het goed! Maar je moet doen wat het beste bij jou gezin past.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook geen weekmenu, want als ik es een keer in het voren haal heb ik bijv. helemaal geen zin in wat ik voor die dag op het menu had staan ...
  Maar 't lijkt mij wel praktisch als je dat kan, zo'n weekmenu!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het vergaat mij exact als Sas. Ik word er ook heel opstandig van. Ga ik me verzetten tegen mn eigen bedachte menu. Zo van, boontjes, maar ik heb vandaag helemaal geen zin in boontjes. Je moet er een typ voor zijn denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahahaha ik heb het ook een keer geprobeerd, nou ja meerdere keren. Dag 1 en 2 gaan altijd goed en daarna helemaal fout!
  Of man moet koken, of we hebben andere dingen te doen en ga zo maar door.
  Voor ons dus ook niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb wel een weekmenu en dat bevalt me prima. Eèn keer per week doe ik de boodschappen, en alles wat in de vriezer kiep ik gelijk in de vriezer. Mocht de week dan anders lopen hoef ik eigenlijk niks weg te gooien. Het heeft me wel jaren gekost om zover te komen hoor, voorheen lukten mijn weekmenu's ook nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik weet niet beter. Mijn moerder hanteerde ook een weekmenu. uit pure noodzaak. wij woonden op een boerderij en mijn moeder had geen rijbewijs. Ik heb wel een grote vrieskist staan en na een poosje weet je precies wat je voor een gezin nodig hebt en op is op. Eten ze in het weekend in 1 keer de hele koektrommel leeg dan hebben ze de rest van de week geen koekje. En mopperen over wat er op tafel komt doen ze toch wel ;)groetjes Kronova

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn weekmenu werkt prima :) Soms wijk ik wat af.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik heb ook vaak een schema in mijn hoofd, maar op de dag zelf heb ik ineens trek in wat anders of komt t qua bereidingstijd oid niet uit...en intussen raakt de voorraadkast niet leeg..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb het ook opgegeven, ook hier gaat het zo en nadat hier een peperdure vita-tas is verpieterd ga ik nu terug naar het oude; ik doe voor één, maximaal twee dagen boodschappen (het verse). De rest uit voorraad, die dan wel geregeld grootscheeps wordt aangevuld!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha zo grappig. Zo gaat het hier ook geregeld. Haal ik voor een week eten, heb ik dag 1 geen zin, dag 2 eters en dan ga ik echt geen stamppot maken, dag 3 een verjaardag, dag vier verlepte spinazie dus dan maar een eitje met brood...

  Heb wel een tijdje vooruit gekookt (nasi, pannekoeken, boerenkool en soep enzo) en dat werkte perfect. Maar met twee kindjes kan je geen twee uur in de keuken staan...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier nog iemand bij wie het weekmenu niet werkt, ik heb nooit zin om zo veel dagen van te voren te bedenken wat we gaan eten of heb op de dag in kwestie helemaal geen trek in het geplande. Kortom werk niet.
  Ik plan nu per 2 (soms zelfs 3 ) dagen, doe 1x in de week grote boodschappen, fris, waspoeder, melk, enzo en verder nog zo'n 3 x voor groente of vlees.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb hardop zitten schteren! Mij is het echt nog nooit, maar dan ook nooit gelukt om een weekmenu in elkaar te zetten. Nu we hier wonen, heb ik een grote vriezer en een grote voorraad en veel oogst. Het werd hier ineens behoorlijk koud en dan moet ik als de donder pesto maken, want de basilicum gaat er aan....
  Was ik de kaas vergeten te kopen van het weekend. Dus nu heb ik pasta met basilicum en blauwe kaas op i.p.v. gewone geraspte... Nee, een weekmenu? Ik zou er gek van worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hihihi, ik heb inderdaad ook snel geleerd om bij het maken van een weekmenu de agenda er ook naast te leggen. Ik ga er wel flexibel mee om, soms schuift alles een dag of twee dagen door, soms maak ik toch iets anders, etc. Ik vind het wel fijn maar ik ben wel zo'n tiepje "wil weten waar ik aan toe ben" en zo is niet iedereen natuurlijk. Moet je misschien dus liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nee geen weekmenu...dat werkt hier niet denk ik. Maar ik kook wel altijd 2 verschillend groentes. Want Lief lust nauwelijks groente en das nu niet echt pedagogisch verantwoord. Dus 2 verschillende groentes, zodat iedereen die aan tafel zit, groente kan eten. Die groentes kies ik uit een lang geleden opgestelde lijst van-wie-wat-lust. Zo weet ik dat er voor iedereen wat lekkers op tafel staat en krijgt iedereen een portie vitaminen binnen. Werkt perfect...alleen moet mams soms goochelen met de gaspitten...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hier werkt het wel aardig soms schuiven dingen een dagje door en ik houd vaak 2 "lege dagen" voor Chinees (wordt hier toch wel 2x per maand gehaald) of uitnodigingen.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...