zaterdag 21 augustus 2010

Ik zie groen en geel

Overal in mijn huis, tuin en keuken staan pruimen, links staan pruimen, rechts staan pruimen en daartussenin staan pruimen...................al onze bakken en emmers staan gevuld.En de boom is nog niet leeg, als ik door mijn tuin naar de schuur loop is er grote kans dat er net een spreekwoordelijke rijpe pruim naar beneden valt....en ik erop trap.. flatsh....
Maar goed, daar moet ik dus wat mee.Want alles opeten is geen optie, dan kan er hier niemand meer door zn hurken, hum hum tenzij ik iedereen een pampertje aan doe...dan is het veilig, zelfs de hond eet  de afgevallen pruimen graag op.We deden dus een soort van grote pluk, waarbij buurkinderen zich spontaan aansloten...hoe lief... en ik weer wat van de enorme pruimenoogst kwijt ben.
Ik maakte dus maar jam jam en nog eens jam.Oh ja en pruimencrumble al toetje warm uit de oven met een bolletje vannille-ijs...hoe  heerlijk.

13 opmerkingen:

  1. jammie wat lekker zeg en nog gezellog ook met z'n allen plukken. maar t zal wel een heel werk geweest ziijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij bent dus lekker druk geweest met al die jam, maar je kunt nu lekker een poosje vooruit.

    Groeten Herma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. pruimenjam, pruimenchutney, pruimenvlaai, voorlopig heb je wel wat te doen.
    Wel heel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gezellig, lekker met zijn allen pruimen plukken :)

    Jammer dat je ze niet kan bewaren zoals ze nu zijn voor tegen de tijd dat mandarijnen, appels en peren je neus uit komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zit ook in de pruimen. Maar we eten ervan en ik maak sap. Zonder toevoegingen in de diepvries. Later kan ik er dan gelei, limonade, puddingsaus enz.enz. van maken. In mijn vriezer stapel ik geen pakken suiker in de vorm van jam ed. Dat verwerk ik bakje voor bakje. Nog even en dan verzucht ik weer; had mijn diepvries maar elastieken wanden.
    Een goed weekend met het verwerken van zoveel moois. Vergelijk het eens met de prijzen uit de winkel, dan besef je dat je een kapitaal in je keuken hebt staan.
    hartelijke groet en tot laters,
    Gerrie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh, dat toetje klinkt me als muziek in de oren.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Even een rondje op je blog gemaakt; zo herkenbaar (inclusief dat tovergeneuzel) ... geniet van al die pruimen, heerlijk!

    Groetjes,
    Colinda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fijn dat je boom zo vruchtbaar is -
    Bij ons in de buurt is een boomgaard waar een ouder echtpaar hun fruit verkoopt. Zo zijn de appels 30 cent per kilo, de pruimen kosten ook niet zoveel (ik ben vergeten hoeveel precies...) En als er straks weer peren zijn, zijn die ook zeer voordelig.
    Ik kom daar vaak met tassen vol vandaan voor 5 euro ofzo. Ook maakt ze jam van vanalles. Ideaal. Ik heb de zooi er niet van maar wel het genot...
    Dapper dat je zo lekker aan het kokkerellen bent - het ziet er heerlijk uit.
    Is altijd nog één van de dingen op mij To Do list - Jam maken!!! Kan je jou recept bloggen???

    BeantwoordenVerwijderen
  9. tis gek of erg met die groenten en fruitoogsten, haha, pruimen eten tot je niet meer kan. mmmm heerlijk!
    (moes is trouwens ook lekker)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Helaas was hier de oogst niet zo groot, maar oooh wat waren ze lekker!

    Jullie kunnen zelfs deze winter nog nagenieten van jullie pruimen! Ben jaloers!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Misschien leuk om hier eens te kijken wat je allemaal met pruimen kan doen..
    http://eenvoudigleven.blogspot.com/2010/08/140-kilo-pruimen-in-pot-fles-en.html

    BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!