maandag 19 april 2010

spannend

Het spannende leven van mijn chaoot, ook wel den puber.De tentamen week is elke dag een verrassing want hij heeft niet helemaal helder en klaar welke tentamens hij die dag of de dag van morgen kan verwachten, want ach ja dat heeft hij gemakshalve maar niet op geschreven en oh jah het briefje van school?? Hmm dat issie al weken kwijt.Het ligt heus niet aan het leerschema , want ja dat heeft ie wel gemaakt, maar daar houd hij zich ook gemakzuchtig zijnde als hij is maar niet aan.Ik wind me als enige op en haal alle truken( wees gerust vertrouw op mij ALLE truken uit de kast) en dan zegt hij nog, rustig maar mam. is het soms jouw tentamen???
AAAARRGHHHHH
Stond hij aan het begin van het schooljaar gemiddeld 7,5, dat is ondertussen zo uitgebalanceerd gezakt dat hij mogelijk gaat zakken, en als dat zo is sprak de mentor( waar ik al ene hekel aan heb door dta vorige akkefietje), dan zaktie waarschijnlijk op tienden van punten.....
Hij houd het dus erg spannend mijn puberzoon, en alhoewel een spannend leven best ehm spannend klinkt, had ik het liever in dit opzicht een ietsje saaier gehad..

14 opmerkingen:

 1. Aarghh nou ja wie weet wieberd hij er met veel mazzel gewoon doorheen. En of dat dan een goed leermoment is laten we gewoon maar even in het midden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't Zou mij niet verbazen als de finale HET klapstuk van het jaar wordt met zo'n leuke puberende zoon!

  groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, meestal hebben dat soort figuren een flair waar je van achterover slaat. Het zou heel goed kunnen dat hij op zijn flair veel hogere cijfers haalt dan diegene die georganiseerd heeft gestudeerd... Ik had een zoon die heel het jaar bezig was om een 6 gemiddeld te staan. Dan had hij zijn energie goed gebruikt, zei hij. Voor zijn eindexamen had hij een buffer van 1 punt ingebouwd met als gevolg dat hij voor ALLE vakken een straight 7 had! Dat is ook best knap vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En toch komt het wel goed hoor...puberbrein is een lastig iets! Iris gaat over naar 5VWO...zij heeft vanaf nu geen zorgen meer...pfff ook weer een opluchting!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Begrijp je stress en hoop dat hij jullie in positieve zin gaat verrassen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oei, ik snap je frustratie en spanning wel, maar ja, het is inderdaad zijn tentamenweek en wie weet redt hij het wel op zijn manier..Sterkte voor jullie allebei in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O wat snap ik je frustratie.
  Die zoon van ons is precies hetzelfde met zijn toetsweken. Ik gefrustreerd en zoon heeft zoiets van "wat is er nou.." Grrrr.

  Puntje bij paaltje gaat het vast allemaal meevallen.

  Sterkte! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik glimlach en herken zowel je puber in mijn vroegere zelf (niet dat ik slechte cijfers had, maar wide absoluut geen gebemoei!) als jouw moederlijke instincten bij mijn huidige zelf. Zoon van 7 begint al met izjn ogen te draaien als ik weer eens een slimme opmerking denk te maken over zijn werkjes op school...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Of hij verrast je (en misschien zichzelf) door te slagen en met een uitgestreken gezicht of grote grijns te zeggen: 'Zie je nou wel, mam, ik had je nog zo gezegd dat je je geen zorgen hoefde te maken!' Succes met alle moeder-aan-de-zijlijn-tentamen-stress!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oei, idd spannend! fingers crossed!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik gok zo'n beetje dat hij er net tussendoor fietst en precies op de tiende punt genoeg heeft om te slagen.... Maaruh jij veel sterkte de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik ken het..
  ik wens je veel saaie uitslagen in deze spannende tijd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik moest echt zo keihard lachen om die laatste zin zeg! Is jou puberzoon ook zo ijverig (NOT)?
  Ik word al gek als ze een proefwerkweekje hebben van 4 dagen...laat staan een hele belangrijke tentamen/examen week...oh help...
  Ik duim even mee voor jou en natuurlijk voor het zoonexemplaar zelf he ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...