donderdag 8 april 2010

ruik

Ruik je de geuren?
Ik kon het niet weerstaan, 6 heerlijke dikke pollen kruiden,in een grote pot, stonden naar mij te roepen:KOOP MIJ,NEE KOOP MIJ, in de L.idl.(waar ik echt bijna nooit kom, maar die zo natuurlijk wel een warm plekje in mn koopzuchtige hart  veroverde).Ze riepen niet alleen, ze herkenden in mij een zorgzame moeder en harstochtelijke kokkin, die hen goed zou verzorgen en er heerlijke gerechten mee zou toveren en die hun kwaliteiten werkelijk weet te waarderen, en ze geurden verleidelijk en wuifden stiekum een beetje met hun blaadjes zodat ik het goed rook,  VERRUKKELIJK...En voor het luttele bedrag van 0,99 eurocent hmm ja , nee ik kon ze natuurlijk niet laten staan.Ik nam ze lekker mee, ondertussen kwamen de kruidige luchten me al tegemoet en ik propte ze tesamen met zn zesssen in een langwerpige houten bak, waar de zon en de regen ze extra geurig maakt.En hier staan ze dan heerlijk te wezen......een blaadje van het een tussen een boterhammetje kaas met tomaat..... heerlijk.15 opmerkingen:

 1. basilicum is hier favoriet, tomaatje erbij, jammie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooo heerlijk, ik krijg gewoon honger! Ik wil dat ook altijd, heb wel een paar keer kruiden in pot gekocht.. maar helaas ze hielden het niet lang uit..

  Ik ga het dit jaar vast weer een keer proberen :).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik begin dit jaar weer opnieuw met een kruidentuin. Uit m'n oude tuin heb ik niets mee genomen, want alles zat nog ondergronds toen ik ging verhuizen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebrui heel veel verse kruiden...erg lekker door de salades enzo...heerlijk!

  Fijne avond verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees (bijna) dagelijks mee hoor ook al doe ik niet elke dag een zetje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mmmmm lekker en gezond... meer moet dat niet zijn.
  Mijn persoonlijke favorieten zijn basilucim, koriander en munt (maar niet tesamen ;-) )
  Maar tmag vanalles wat zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh, ik ruik het, geloof ik.. heerlijk, die basilicum inderdaad. En dat botermjammiehammetje, ja, doe ik ook nogal es hoor. Maar soms ook gewoon met rucola of tuinkers of alfalfa. (en dan een beetje sandwichspread eronder, met kaas en tomaat, heerlijk)
  Jammer dat hier geen liddl in de buurt is..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die frisse kleuren groen...alleen daarom zou je ze al kopen..en voor 99 cent krijg je daar ook nog de smaak en de geur bij...super aankoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O, wat heerlijk. Ik ben echt een kruidenfan (dat kon je misschien al zien aan de namen van mijn kinderen). Dit weekend ga ik naar het tuincentrum, mijn slag slaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kook het liefst met verse kruiden. Lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mmmm, ruik ze hier.... heerlijk! En dat bammetje met kaas en een beetje kruid? Mmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jummie, dat zal een lekker bammetje worden!

  Hmmm...had ik ook moeten kopen vanmorgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ja lekker he bij de lidl ik heb 3 pollen aaangekocht .maar heb jij ze buiten staan?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. jahwel ik heb ze buiten staan, eerst voorzichtig laten wennen alleen overdag en vervolgens bleven ze buiten staan, niks mis mee :-) maar tegen vorst kunnen ze natuurlijk niet,wij wonen vlak bij de kust dus geen nachtvorst meer, maar in den lande hoor ik wel dat het nog s nachts kan vriezen.....

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Summertime, when the living is easy.....

Zodra de dagen lengen, en de zonnekracht weer toeneemt, leef ik op. Ik ben zeker aan het einde, die winter, kou, donkerte, regenachtighe...