dinsdag 6 april 2010

em-oo-ee

Moe , dus ja....
Eventjes tussen de bedrijven door, een kopje thee drinkend met de collegaatjes op de zaak, werd ik acuut besprongen door een echt enorme gaap-aanval.Ik probeerde eerst nog stijf de kaken op elkaar geklemd te houden, maar in een klein moment van zwakte, was het sterker dan ikzelf en luid gapend en geeuwend ging mijn mond wagenwijd open.Ik bromde verontschuldigend iets over de mini's thuis die allebei wat enorm snotterig en hoesterig waren, gebroken nachten dus ,en dan het onverwacht vele werken deze week, niet te vergeten de dwarse puber etc etc.En dattut na een kopje thee zo heus wel weer zou gaan....
Maar collegaatje X riep dat zij om zich heen ook vele vermoeide mensen had ( zonder een rivier aan snot producenten in huis ) en, het leek dit jaar wel meer/later dan de voorgaande jaren.Nu ben ik zelf een al rolt me kop eraf,ik zal die klus klaren type, moe ben ik immers toch.....en dubbel moe bestaat niet ... toch?
Maar ik vraag het me wel eens af, is hier gewoon sprake van een onschuldig voorjaars/lentedipje of worden wij, in deze huidige maatschappij, soms zo overbelast en overvraagd, dat wij straks met het hele land/volk massaal uitgeput zijn?
Of ehmmm zeuren we gewoon.......

11 opmerkingen:

 1. Het is gewoon een lentedipje. Ons lijf is niet meer gewend aan zoveel buitenlucht, waardoor we in een constante staat van rosigheid zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk een beetje van beide en dat ze elkaar versterken....

  vandaag voel ik me een tuk fitter nu met het zonnetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat het meespeelt dat we een half jaar binnen hebben gezeten. De herfst begon al vroeg en duurde drie maanden. De winter duurde vervolgens ook drie maanden.
  Te weinig daglicht/zon, denkikdandus

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van winterdepressie naar het voorjaarsdipje, op naar de zomer! Vandaag leek het hier een beetje op zomer, heeeeeeerlijk. Maar inderdaad zo tussen 3 en 4......gaaaaaaaap.....


  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Off topic: je hebt het filmpje toch wel afgekeken? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb vanmorgen een uur in de wachtrij van de telefoon van de huisarts gestaan. Toen maar langsgereden (kwaaltje van dochter). Maar blijkbaar waren wij niet de enige die ergens last van hadden op deze mooie lentedag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nou hier is ie dan de tip voor vermoeidheid.........

  Was de aardappels voor het schillen goed schoon en doe heet water bij de schillen.
  Nadat het wat is afgekoeld kan je heerlijk je voeten of handen in het water stoppen.
  Je kan het ook maken van stukjes aardappels, het hoeft niet persee schillen te zijn
  Je zult merken dat de bloeddoorstroming in handen en benen beter worden en verstijfde spieren beter kunnen gaan werken. Hierdoor raak je ook de vermoeidheid kwijt. Jeuk kan verdwijnen en zorgt dat de huid meer gaat leven.
  Knijp af en toe in de schillen zodat het sap in het water kan stromen.

  Gevonden in boek van Klazien uit Zalk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou persoonlijk deel ik je em-oo-ee ervaring, dit duurt bij mij alleen al jaren..
  En ik ben van mening dat er inderdaad veel van ons gevraagd wordt.. hoewel ik ook denk dat wij hier zelf ook schuldig aan zijn. Want hoe we ook ons best doen, met het braaf lezen van de Flow, met me-time enzo... we willen toch al die ballen hooghouden. Het leven gaat in sneltreinvaart.. ik geniet, maar verlang wel eens naar de rust, waarvan ik denk dat die er vroeger meer was... (volg-je-me-nog?)
  En last but not least: Ik word altijd ontzettend moe van de zon... zo, dat is eruit.. vind het heerlijk, maar ík krijg er te veel van op zulke dagen. Ben waarschijnlijk de enige in Nederland :-)
  Sterkte en succes met je dip!!
  (hee, en al dat medeleven, dat helpt natuurlijk wel he...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee hoor je zeurt niet, ik zie ook veel mensen met een lente dip om me heen. Zelf geen last van, maar kan me wel indenken dat het erg vervelend is.

  (en dan zie ik hiernaast een foto van jou met lucifers voor je ogen en dan moet ik me toch grinneken:) zie het zo voor me haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik denk dat we in de winter een winterslaap moeten houden en dat we dan in de lente zo moe niet zouden zijn.
  Alles in de natuur rust in de winter, maar wij niet hoor, oh nee, wij draven door.
  En in de lente/zomer, als alles actief zou moeten zijn, nemen we vakantie om te rusten.
  Wel eigenlijk zou dat omgekeerd moeten zijn.
  Maar ja...
  Vakantie nemen om alleen maar te slapen en in winterstand te komen, is ook zo saai he

  BeantwoordenVerwijderen
 11. We moeten zoveel tegenwoordig. Een leuke en lieve moeder zijn, een mooie en lieve echtgenote, een goede huisvrouw, een geweldige kok, een fijne collega die ook jou klusje er soms "even" bij doet, we overvragen onszelf steeds, en de meest kritische op onszelf zijn wij zelf. Ik "deed" soms de kinderen de deur uit, ( bij vriendjes lunchen)de deur op slot, de telefoon uit en een dagje slapen/klungelen net zo het uit kwam. En dan had ik mezelf weer bijgetankt. Vroeger, ja daar komt dat oude mens weer met haar praatjes, werden de boodschappen thuis gebracht, werkten vrouwen in hun eigen huishouding en had je nog eens tijd voor breien, naaien of gewoon een boek.
  Nu moeten jullie alles, en het is geen wonder dat je daar bekaf van wordt. Dus neem een hele dag vrij, echt vrij dus ook geen hh klussen.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...