vrijdag 26 maart 2010

wat moet je doen met een ezel?

houden van hem uiteraard...
Door de lentezinderende zonnesteek verhit, begaf ik mij weer eens op de kamer van puberzoon.Om hem ook een duw in de goede richtig te geven en hem door een beetje te helpen te stimuleren zijn eigen troep een beetje op te ruimen en bij te houden.Aldaar vond ik te 21:02 uur een zakje met wiet....
Hmmm meteen kwamen vele gedachten in mij op en dat waren niet de mooiste, er borrelden vele ideeen naar boven en dat waren zeker wel de kwaadste.....Eerst nog maar verbeten een tijdje door gewerkt en man oh man wat kan ik hard werken als ik boos ben!!!Manliefje kwam kijken wat ik allemaal uitvoerde boven, of hij miste me zo... dat kan natuurlijk ook, maar in ieder geval...hebben wij de verdachte naar boven geroepen en zijn de confrontatie aangegaan...de puber had natuurlijk de wel bekende 1001 uitvluchten , smoesjes en bleef zijn onschuld volhouden.Namelijk dat hij het niet gebruikt had zelf....wellicht denkt hij dat ik werkelijk heel dom ben.... das dan wel dom van hem.

20 opmerkingen:

 1. Owwwhhh, in de experimenterende fase dus. Niet de periode waar ik naar uit kijk bij mijn kids. Ben erg benieuwd wat je ermee aanvangt - kan ik er wat van leren voordat het hier ook zover is. (Hoewel ik hoop dat het hier de deur voorbij gaat - maar dat is wellicht niet zo realistisch...)
  Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. moeilijk he, die pubers... En wanneer gaat het weer over? die van mij zijn 14, 20 en 21. Alledrie nog 'gezellig' thuiswonend, maar soms wens ik ze heel ver weg, zodat ik niet te veel tegenkom wat ik niet wil zien. Sterkte ermee en geniet van die momenten dat ze wél lief zijn (die momenten zijn er heus) Ik wens je wijsheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb heel even mijn buik (hoofd) vol van pubers, met name mijn puberende zoon...het is soms verdraaid moeilijk deze leeftijd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ojee. Waarom proberen pubers zich overal uit te redden. Ik had gisterenavond ook een aanvaring met oudste over een boek! Uiteindelijk begon ze te schreeuwen tegen me en dat ze mij nooit meer wou zien. Slik! Twee uur later is ze dan weer poeslief: "sorry mama, maar ik mag nu toch wel paardrijden hé zaterdag?" Nee dus! Want ik ben geen puber meer...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarschijnlijk is hij niet zo dom als hij zich heel soms gedraagt/voordoet. Via je blog hem ik hem leren kennen als een heerlijke puber met kwajongensstreken waarvan hij de gevolgen niet altijd kan overzien. Én hij komt uit een warm, veilig, betrokken nest waarin hem dag in dag uit bepaalde dingen worden voorgeleefd. Dingen die hij meeneemt in zijn rugzak. Ze zitten er écht in. Ook al gedraagt hij zich er soms niet naar. Hij weet wel beter. Geloof in hem. Geloof in jezelf, Sillie! Dikke knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is natuurlijk niet niks als je zoiets even vindt op de kamer van je o zo heerlijke puberzoon...Ik ben tot nu toe hier nog niet zoiets tegengekomen maar geloof me ze halen soms het bloed onder je nagels vandaan!!! Daar kan ik wel over meepraten! Puberzoon hier is 13 maar loopt af en toe ook al te rotzooien met zijn ''vriendjes''....Hoe oud is jou puberende zoon?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tsja experimenteren, ze doen het allemaal. En eerlijk is braaf, we hebben het zelf ook gedaan. Maar ook met mijn pubers regelmatig met de handen in het haar gezeten van compleet ongeinteresseerd gedrag, (in mijn ogen)overmatig drinken, niet zulke gezellige vriendjes.... Ik ben wel altijd blijven praten, wil het waarom weten, maar maak het ook bespreekbaar. En het helpt dat ik al twee pubers heb zien op groeien tot gezellige volwassenen, dus ik weet dat het goedkomt, dus mijn twee jonge pubers komen er ook wel doorheen. En ik weet ook dat m'n oudste twee weleens met wiet hebben geexperimenteerd, gewoon om het te proberen en het hierbij hebben gelaten en dit ook hebben verteld. (wel op een wat later tijdstip)
  Dus succes en blijf praten met hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oei. Heftig. Maar zoals Willy al zei, hij komt uit een warm nest, experimenteren hoort erbij en hij heeft vertrouwen nodig. Van jou, van zichzelf. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toch wel even schrikken! Elke leeftijd zo weer zijn eigen problemen....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @diana: hij is 15 in nov word hij 16.....
  Vaak is hij ook echt een gewone leuke jongen hoor :-) MAAR SOMSSSSSSS..... GRRRR

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Flink experimenteren dus....moeilijk hoor. Mijn mening is dat verbieden niet helpt, dan word het alleen maar spannender. Ik wens je wijsheid toe. Want als het om je eigen kind gaat is het toch moeilijker,heftiger....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik lees het in alle reacties: experimenteren...maar als ik je een beetje heb leren kennen uit je logjes gaat het met een gezin als jullie helemaal goedkomen. Maar makkelijk is het niet. Die van mij mogen niet gaan puberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. oei dat was schrikken denk ik? Zoals de anderen ook al zeggen t hoort er bij dat experimenteren en als je t verbiedt doen ze t juist... En wat deden wij op die leeftijd? Dan hou ik mijn hart wel eens vast voor over een jaar of 8,10..... Wens je veel wijsheid

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goh weet je... zolang hij zich eruit probeert te praten, denk ik dat je sowieso wel safe zit.
  Dat wil toch zeggen dat hij weet dat je het niet ok vindt, dat hij zelf misschien ook twijfelt of het ok is en dat hij in ieder geval rekening houdt met je (op zijn eigen puberale manier)
  Moest hij nu morgen aan tafel gaan zitten wiet paffen en totaal onverschillig zijn over jouw reactie hierop, dan was het een heel ander verhaal. Maar ik denk niet dat dat erin zit. (toch?)

  Dat experimenteren, het hoort erbij en het is niet makkelijk.
  Ik hou mijn hart nu al vast voor als de mijne groter zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En.....heb je gevraagd hoe hij het vond?????

  Dat leverde bij ons een verrassend goed gesprek op. Verbieden helpt toch niet...want dan gebeurt het stiekum. Mijn oudste van 16 gaf toe dat het bij hem bijna niets deed. Een biertje is lekkerder......;-))) (doet hij teveel naar mijn zin.........

  Maar het blijft lastig...want je wilt het niet als ouders zijnde.

  Sterkte Nelly moeder van 4 jongens van 16, 14, 9 en 6 en een dochter van 11.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wow, das heftig.. hier gaat het "alleen nog maar" om sigaretten. Ik wens je wijsheid toe, ik zeg er verder maar niet te veel over, hoop dat het bij ons buiten de deur blijft allemaal.
  En wat zijn die beepjes dan nog heerlijk ongecompliceerd he....

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Poe... zwaar zo'n puber.
  Als je hem op z'n vingers tikt word het alleen maar erger denk ik (ken de pubers van mijn oudere zusters!). Ach, een wijs puber word met een slimme moeder een wijze volwassene. Toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik kan me voorstellen dat je goed kwaad was.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ikzelf zou er in ieder geval geen probleem van maken. Pubers experimenteren, zoals hier al eerder werd gezegd. Het mag dus geen punt worden tussen ouders en kind. Dat betekent dat er dan "normaal" over gesproken kan worden en dan maar hopen dat je in je opvoeding voldoende basis hebt meegegeven dat het "een experiment" blijft. Verhandelen is een tweede verhaal. Dan zit je erg dicht bij het "circuit", maar zoiets kan in een serieus gesprek verder worden uitgelegd. Er zal toch wel besef zijn aan de andere kant. De wereld is hard !!
  Succes.. en liefs
  JB

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...