zaterdag 6 maart 2010

bloedstollende zaterdagmorgen

Gisteren waren de mini's niet lekker, het kleine beepje was nog aan het worstelen met doorkomende tanden en peuterzoon had gewoon een tomaatrood hoofdje van de  39,7 koorts.Na een dag rondwandelen met mini's in wisseldiensten op de arm afgewisseld met kleine hazeslaapjes in hun bedjes,waarbij ze luid wenend wakker werden, wat ook al niet normaal is, want meesttijds worden ze vrolijk babbelend en kakelend wakker....
Zag het er vanmorgen vroeg allemaal wat rustiger en zonniger uit.Terwijl ik mijn lekkere beepje gezellig de fles gaf, even ongestoord met zn tweetjes benenden op de bank en zelf nog een beetje in de slaapstand zat.....
KAAAAAAAAAAABOEM ....
Echt echt echt!!!een enorme smak en daarna nog erger..stilte...(als moeder werkzaam op de intensieve care, schoten direct mijn worst scenario's door mijn hoofd natuurlijk, ik weet het, beroepsdeformatie, maar stop die direct in de hoogste versnelling gaande gedachten maar eens, nee dat gaat dan niet lukken natuurlijk)(oh wil je weten wat ik dan denk?BOEM-stil-doodssmak-hersenletsel, dat soort nare dingen)
Dus ik spoot overeind met de snelheid van het licht, onderweg naar de trap alwaar den KABOEM vandaan kwam,onderwijl het kleine beepje in de box leggend,en zag daar maliefje,gevallen,geveld als een boom , met een gelukkig toch LUID brullende peuterzoon in zn armen nog....
Ik griste peuter uit zn armen en bevoelde meteen zn hoofd( check ja bult),lijf en leden, zucht gelukkig....ijsklontjes op de bult en heel veel kusjes....
Oh en hoe is het dan manlief vraagt u?? Hmm die zal ik nog even gaan bekijken... die ligt nog op de trap.

15 opmerkingen:

 1. Whaa lekker begin van de dag ;-) Heeft de grote man geen bulten? En is de kleine man alweer wat koortsvrij??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ huize steentje: grote man heeft zere en ontvelde armen ehmm en kleine man is op het moment inderdaad koorsvrij :-)
  Zit de hele tijd te roepen:Ik ben van de trap gevallen ......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een rustig begin van het weekend! Gelukkig dat grote man en kleine man er zo goed van af gekomen zijn, je kunt immers -zeker met een kind in je armen- een rare smak maken. Fijn dat kleine man aan de beterende hand is. En jij? Inmiddels een beetje van de schrik bekomen? Weer overschakelen naar slaapstand zit er niet meer in, wel? Ik wens jullie een zonnig, koorts- en brokkenvrij weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha, beroepsdeformatie, vertel mij wat. Ik begeleid mensen met hersenletsel ;-) Dus dat gaat hier altijd nog ff een beetje verder.. Gelukkig liep het goed af! maar herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ojee. Niet prettig!
  Heb onlangs iets gelijkaardigs meegemaakt toen manlief flauw viel met de jongste in zijn armen. Ik had alleen oog voor de kleine. Erg hé.
  Ik vind dat nogal wat dat je als moeder in de eerste plaats je kind opneemt en als kind ok blijkt je pas kijkt of manlief in orde is.

  Maar toch een happy end: gelukkig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh dat is verschietachtig... kan ik mij zo voorstellen.
  Gelukkig alles ok!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohjee dat is nog eens de zaterdagmorgen binnen vallen :-)
  Gelukkig viel de kleine zacht, alleen zul je het van de grote man nog heel vaak horen hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ACh.... inmiddels opgeraapt, die grote?! Wat kun je schrikken he...

  Ik herken het ook wel, na de harde boem is het opeens heel stil (van schrik) voor het begint te huilen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een onhandige manier om het weekend te beginnen zeg. Gelukkig is het allemaal meegevallen achteraf - of ehhh,... ervaren de gevallenen het als zeer ernstig???

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gelukkig lees ik -na je berichtje- ook de reacties, zodat ik weet dat het allemaal goed is. Dat ik niet met mijn ehbo-kist onder de arm naar je toe moet. Men, je schrijft het wel huiveringwekkend angstaanjagend op. Ik wilde al meteen doorscrollen naar beneden om te weten wat er aan de hand was. Of is dit ordinaire nieuwsgierigheid?

  Goed weekend, sterkte voor de kleine en de grote man en groet, Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. als je het zo beschrijft, schrik ik helemaal mee. Toch fijn, dat het met allebei nog redelijk gaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Whoehahahhahah....die ligt nog op de trap! Maar ik snap het helemaal....ik zou denk ik hetzelfde hebben gedaan.

  Als je boem hoort, wil je 3,2,1----HUILN horen, zo werkt het gewoon. Stilte is niet ok!

  Hoe is het met de bult en het gekrenkte ego van Manlief?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jij was gelijk helemaal wakker op dew vroege ochtend! Gelukkig allemaal goed afgelopen, en met manlief ook alles goed?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. jeetje over ontspannend je weekend beginnen pfffffffffft. Ja en die mannen redden zich wel maar de kids. hahaha moest wel erg lachen om hoe je het geschreven had.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...