maandag 1 februari 2010

maandagmorgenblues

Ach en wee, mijn grote en anders zo stoere puberzoon voelt zich ZIEK.Oke, eerlijk is eerlijk hij is echt snotterig en hij hoest ook.Maar hij denkt/vindt zelf dat hij niet naar school kan.Omdat hij snotterig is en een (beetje) hoest (en er niet uitziet met rode neus en waterige ogen)....en demonstratief hoest hij nogmaals overdreven zwaar en gaat vervolgens uitgebreid neus snuiten, snuiven,hoesten en hijgen....Daarbij waren er vorige week ook klasgenoten lekker een paar dagen ziek thuisgebleven van school en nu was hij in het weekend ziek...en had er  dus geen school voor verzuimd maar juist zijn vrije tijd ermee verpest, hoe onuitspreeklijk vervelend dat voor den puber is... je wil het niet weten.
Helaas voor hem ben ik zelf in een ver, ver, ver, VER, verleden ook puber geweest en weet ik daar nog wel het een en ander van.Dus ik heb gebulderd,gevleid,peptalk gehouden en vervolgens het maar opgegeven....
Ondertussen sprong ik bijna uit mijn vel.....wegens te veel onredelijk puber gewauwel...en logica die ik werkelijk niet snap!(t is namelijk niet logisch )
Te ziek voor school jah...dat absoluut,maar verder viel het na wat extra uurtjes slaap wel mee. Vervolgens gaf hij toe dat als hij naar zijn WERK zou moeten hij dan vast wel zou gaan, maar dat school echt te zwaar was...of ehm juist niet. Dit als reactie op mijn argumenten dat ik zelf ook niet helemaal fit was en toch gewoon naar de zaak was gegaan.
Vervolgens ging hij op de bank liggen.... dat doet ie ook als hij gewoon de maandagmorgenblues heeft( of wat voor blues dan ook) Hij ziet er wel bleekjes en niet fit uit,hoofdpijn en ach op maandag heeft ie ook maar een paar wazige uurtjes les .....Ik heb besloten hem dan toch maar een dagje uitzieken en troetelen thuis toe te staan.(ik ga m iedere 2 uur voeden/enorme mokken met thee en vieze paracetamoldrankjes serveren en hij mag mee doen met het fruithapje als de mini"s fruit krijgen, en daarna mag hij ook  in badje en in bedje dutje doen)Wedden dattie morgen uit zichzelf weer naar school wil? ;-) gna gna gna gna....
Ohjah en hij heeft ook kiespijn,want hij heeft een gaatje, natuurlijk door het niet goed poetsen, want gemakzuchtig als hij is wil hij dat nog wel eens over proberen te slaan en moeten we hier als ware hij een klein kind iedere avond checken of die tanden nou gepoetst zijn of niet.En hij wist al langer dat hij een gaatje had maar had dat eerst dus maar niet gemeld omdat hij bang was voor mijn gemopper en ook omdat hij mij dan gelijk moet gaan geven... GRRRRR hij kan vanmi langs bij de tandarts en ik heb gevraagd of ze hem zonder verdoving helpen......WHAHAHAHAHAHA(duivels lachje)
Helaas ben ik een watje en heb dat laatste niet echt gevraagd.

10 opmerkingen:

 1. ooooooooooooooohhhhhhhhh, dat is zoooooooooooo herkenbaar ... die van mij (2-ling van bijna 11) beginnen er ook al mee ...
  Onze T. slaagt er zelfs in te hyperventileren (draaierig worden) wanneer hij niet wil/kan gaan om één of andere redenen (vb moeilijke test: hij heeft weinig zelfvertrouwen, maar studeert wel prima). Zelfs wanneer ze een lichte snotvalling hebben zoals bij jou, vinden ze dat ze niet naar school hoeven ... en wat mij betreft mogen ze ook een dagje thuisblijven: als ze moeten meedraaien met de opvangkids (en al het rumoer rond hun oren), veranderen ze al gauw van mening ... hihi ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och arme puber, vertroetel hem maar flink ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En zo is puberzoon weer klein en heeft zijn mama nodig! Appeltje al geschild voor hem of moet het zelfs gepureerd vanwege zijn kies?

  Arm kind en arme mama.

  Hij kan natuurlijk wel helpen. Was opvouwen bijvoorbeeld. Of aardappels schillen. Toch? Zul je zien dat ie morgen weer gauw naar school wil..

  Sterkte en groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eén roep om aandacht.
  En dat op de maandagmorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier is dat nou precies omgedraaid, ze MOETEN perse naar school zelfs als ze zich niet lekker voelen. Vervolgens krijg ik een telefoontje met juffrouw Isabelle aan de lijn met een melding dat mijn kind in de klas zijn tafeltje heeft ondergespuugd... Maaaar dat zal dan wel veranderen in de puberjaren ;-)! Succes met de snotterige puberzoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goh hier liep er vrijdag zo eentje te doen. Het kwam eerst al niet uit bed en als ik het wakker maak komt er dit onder de dekens vandaan:
  '' mam ik ben ziek mag ik thuisblijven? ''
  Na een mopper-steun en zucht sessie is het pubergeval toch naar school gegaan, 's middags zat ie alweer aan de chips ;-)! Leuke blog, herken wel veel in jou zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beterschap voor allebei! Bij mij was Jan vorige week een dagje ziek.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh je, een puber in tha house! Hier een prepubertje, ik vind het (nog!) schattig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier nog geen natte neuzen en dat wil ik wel zo houden...
  Mijn pubertje is net weer naar oma omdat ik morgen nog een dagje op de zaak moet zijn.
  Rustig aan met de snottebellen en neem maar wat extra vit c.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier hebben we ook een beginnende puber......10 jaar! Gelukkig heeft zij nog niet van dat soort dingen......maar ik hou mijn hart vast.....als ik jou blogs lees over jou puber!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Summertime, when the living is easy.....

Zodra de dagen lengen, en de zonnekracht weer toeneemt, leef ik op. Ik ben zeker aan het einde, die winter, kou, donkerte, regenachtighe...