vrijdag 19 februari 2010

Fruitige vrijdag en hoe krijg je een puber zo gek....

Dat hij  ook een thuis gevulde drinkbeker ofzo mee gaat nemen??

Sinds ik er ergens(ik weet ff niet meer wanneer) blogje schreef, gaat het elfje braaf iedere dag weer met een thuisgevulde drinkbeker naar school, ook neemt ze vaker dan alleen vrijdags fruit mee naar school ipv een dat leek ons beter voor milieu en ook ehm voor je portemonee .Maar puberzoon was niet te verleiden tot zulke gekkigheid.En nam desnoods maar niks van huis mee en kocht op school in de pauze in het nabij gelegen winkelcentrum blikje van dit of blikje van dattum....
Maar ook zijn geld raakte sneller op dan het binnen kwam. En zomaar midden in de week, smorgens in alle vroegte, begon hij te rommelen,nou rommelt hij wel vaker( lees treuzel terwijl ik bijna uit mn vel spring omdat hij echt echt op weg naar school moet, zo laat is het al) maar nu leek hij beslist op zoek naar iets.Hij wilde een broodtrommel, brommde hij met zijn bijna mannelijke hese puberstem( ja heus, een broodtrommel) en ehm daar had ik na mijn gepleit etc en zijn voortdurende geweiger, niet meer op gerekend, maar er kwam nog een Lionking trommel tevoorschijn uit de chaos die mijn plastikbakjeskast altijd is, uit de tijd dat die in was ;-)( welk jaar was dat ook weer) en alhoewel elfjes dochter en ik elkaar gniffelend aankeken, zo van die is echt goed fout, neeeeee zeg,hij pakte het opgewekt vast en propte zijn lunch voor die dag er in.Vervolgens was het gerommel nog niet over, wel nee hij was op zoek naar een drinkbekerachtige en vond een leuk klein grasgroen thermosflesje , waar hij eigenlijk cola in wou doen, maar er uiteindelijk toch gewoon limonadesiroop in deed.
Ik was er gematigd blij over, want den puber kan de volgende dag zomaar weer wat anders willen,wensen en weigeren ;-)
Maar nee ik ga hem vandaag zoenen, want hij heeft nu al de hele week braaf trommel en thermosflesje mee JOEEHOEEE
De moraal van dit verhaal? Hmm kweenie: zeuren,pleiten, uitleggen,over het milieu, het hielp allemaal niks. Wat wel hielp was dat er gewoon niks anders was ....geloof ik,( of tenminste hij kon het niet vinden )

12 opmerkingen:

 1. Ja hoe veranderlijk kan een puber zijn....uiteindelijk komen ze er wel! Die van mij nemen gewoon wel brood mee (wel/niet in een trommel) en pakken gewoon een blikje/pakje drinken mee vanuit de voorraadkast...en af en toe wordt er ook wel wat gekocht op school...moet kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahahaha leuk he pubers :) Ach misschien dacht hij diep in zijn hart, dat je wel gelijk had. Maar ja, om dat nou gelijk maar toe te kan geven, dat kan niet he :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn zo veranderlijk als het weer die pubers.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral niks zeggen en doen, enkel duimen dat dit een fase is die wat langer duurt dan de gemiddelde fase ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. schitterend wel. Ik sluit me aan bij Willy :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed zeg, een puber met een broodtrommel. Ik wacht maar even af met verder commentaar totdat ik weet hoe wij het er hier gaan afbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hahaha geweldig, zo zie je maar weer er is nog hoop
  prettig weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ge-wel-dig is dat zeg! Zie ik dit toch al helemaal voor me! Lionking trommel haha, hier was er een tijdje geleden ook iemand op zoek naar een broodtrommel en vond nog een tweety, K3(jahaa KNALroze!) en ook een lionking trommel en dan dat gezicht: ''we hadden toch ook gewoon een blauwe???''

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben ik nu echt de enige met medelijden met hem?
  Broodtrommel met oude droge of juist kleffe boterhammen brrrr! Ik krijg nu nog de rillingen als ik er aan denk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat goed hey! ik hoop dat mijn dochter het ook gaat volhouden.... ze neemt nu braaf altijd een trommeltje en beker mee maar vraagt zich wel eens af waarom veel anderen altijd (altijd!) chocokoeken mee krijgen. zij soms fruit, soms speculaasje, soms kwarkstengel, soms crackertjes en daarbij sap of ranja in een beker. leuk om te lezen dat het dus wel kan als ze straks puber zijn. en ik ga jouw "manier" onthouden! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn puber neemt ook sinds kort een broodtrommeltje mee en een flesje gevuld met siroop of sap.
  Zijn zakgeld vloog zijn zak uit met gekochte blikjes cola (0,95) uit de automaat op school en de broodjes uit de school kantine (2,25) zijn NOG VEEL kleffer dan de boterhammen uit een trommeltje (dus brulboei geen medelijden)
  Alleen deze puber heeft een gewoon effen broodtrommeltje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...