dinsdag 2 februari 2010

de stervende fiets

Hij had zo een heerlijke degelijke stalen ros, een groene gazelle heren fiets, maar die werd afgelopen zomer op een niet zo mooie dus,maar wel warme zomeravond ontvreemd uit onze tuin, in het gezeldschap van de  mooie degelijke gazelle van mijn dochter.En vanaf hier start het droeve verhaal van de tweedekans/hands fiets.Zoonlief dacht en droomt alvast wat in de toekomst en scooters, brommers en aanverwanten spelen daarin een duidelijke hoofdrol.Maar met zijn nog net geen 15 winters moest hij toch eerst nog een jaartje op de fiets doorbrengen(ook al denkt hij daar zelf wat anders van, maar dat terzijde).Dan dus maar iets tweedehands en iets waarop hij dan nog een jaar minimaal kan fietsen werd er een uitgezocht,een oudje, maar alles zou het nog doen,dus hup dan maar.
Spijt heb ik ervan !!!, de fiets heeft wekelijks mankementen en kuren, ik ben al een fortuin aan buskaartjes kwijt ondertussen en ook de fietsenmaker kan een goed belegde boterham eten van al onze reparaties.Uiteindelijk deed alleen de basis het nog( het stuur en het zadel)...Nu zit er net een nieuwe ketting op (met bloed zweet en tranen door manliefje en puberzoon eromheen gefrummeld, want fietsenmaker had geen tijd/zag er ook geen heil meer in?) en wat denk je nog geen week later is het weer hommeles, weer die snert ketting, oh wat ben ik het gezeur met die fiets zat.
Ik heb het volgende bedacht, ik koop vast een helmpje( hij blij denk ik ) en maak  in de achtertuin een grote kattepult en schiet voortaan iedere morgen de puberzoon naar school (6km verderop).Komtie daar ook eens fijn op tijd aan .

10 opmerkingen:

 1. Misschien staan er proppellertjes op MP.....kan je die op zijn rug zetten....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed plan zeg, misschien kunnen we op die manier zelfs het fileprobleem oplossen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, waar jij allemaal geen oplossing voor weet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb mijn portie lach weer gehad hahaha. Ik zie het al helemaal voor me, het is wel een win win situatie natuurlijk......

  Groetjes petra de pooh

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed idee, zo'n ding wat de ridders vroeger hadden. Volgens mij kun je daar niet alleen kogels mee afschieten...ook pubers.
  Wat een leuke blog. Heerlijk om ff te lachen.
  Sorry voor jou.

  Aritha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe jij je ellende/zorgen/puberverdriet toch weer om weet te buigen naar een hilarisch stukje!!

  Ik zie het helemaal voor me...is ie eigenlijk alweer beter?

  Groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ roelien : hij wel weer redelijk lekker ;-) en had een zware wiskunde toets die hij wilde maken ipv inhalen op later tijdstip vandaar dat hij toch gegaan is, wel belde hij me net op dat hij wellicht toch eerder naar huis komt, omdat hij nog steeds hoofdpijn heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahahah....maak je er een filmpje van als je hem afschiet?
  Maar ik begrijp dat zoonlief wilt gaan brommeren straks? Mijn dochter taalt er niet naar....ze is 16, maar een brommer dat hoeft ze niet!

  Fijne dag hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha! 't Is waarschijnlijk helemaal niet leuk, zo'n fiets, maar ik ben nogal visueel ingesteld en ik zie 't helemaal voor me ;-)! Ik hheb hier twee knapen die zich denk ik ook wel kunnen vinden in je uitvinding: scheelt heel wat kilometertjes fietsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Onze kinderen hebben nooit een bromfiets gehad en hebben ook nooit gerookt. De beloning was;
  Wij als ouders betalen dan je rijbewijs voor auto. Het lijkt een vreselijk dure oplossing maar een brommer of roken kost ook veel.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...