maandag 4 januari 2010

Maandagavond


Maandagavondkoekjes, zomaar eens een probeerseltje, havermoutkoekjes,nog nooit gemaakt, de ene keer vind ik het woord alleen al vies/gezondheidsfreakerig klinken en voel ik lichte aversie, de andere keer, zoals nu bv vind ik het best aantrekkelijk,gezond doch lekker klinken en wens ik niets liever dan dat al mijn kindren morgen jubelend van genot omdat het zo heerlijk smaakt en supermammie dat zelf kan he, deze zelfgemaakte koekjes in hun snaveltjes steken en opkauwen.
Oh en niets anders meer wensen dan deze  koekjes mee naar school sport en feesten en partijen te nemen...
Men smelte in een pan  180 gr boter met 180 gram bruinige suiker , met ene snufje zout, stort daarij 250 gram havermout en roer het doorelkaar, stort het dan opeen met bakpapier beklede vorm ,maak er een  soort van koek van 25-25 ongeveer, bak dit in voor verwarmde oven ongeveer 190 graden in 30 min, snijd het dan in stukken( 16) en laat het verder afkoelen en hard worden.Stop ze in de trommel.En verstop die voor de kindren.
Ze smaakten trouwens wonderbaarlijk echt lekker!

7 opmerkingen:

 1. Wat heb je toch lieve kinderen
  juul

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jummie klinkt lekker :-) Ik ben gek op havermout, kindertjes niet....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij hebben ze onlangs ook gemaakt maar ze kwamen niet aan afkoelen toe.
  Ze werden zo al van de plaat gesnoept :-)
  Het volgende baksel waren weer zandkoekjes die belanden tenminste nog in een doosje omdat ze zulke leuke vormpjes hebben en het zonde is om die op te eten.
  gr Kronova

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor het recept. Als ik ooit weer eens vrij ben (zucht, steun, kreun) zal ik ze proberen te maken met de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb de spulletjes gehaald daar een baksel van gemaakt ,dat nu in de oven staat .........ik ben benieuwd of ze smaken.....ik ben gek op koekjes..
  gr paula

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze koekjes ga ik dus dit weekend eens maken. Ik ben heel benieuws of ze lekker zijn. Nog nooit gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Summertime, when the living is easy.....

Zodra de dagen lengen, en de zonnekracht weer toeneemt, leef ik op. Ik ben zeker aan het einde, die winter, kou, donkerte, regenachtighe...