donderdag 21 januari 2010

in de jungle

In de jungle van het huishouden, waar ik worstel met was en wasnoten in de strijd tegen vuil,vlekken en vieze luchten,en mijn eeuwig(zichzelf?)vullende wasmand, ben ik eenzaam en krijg ik weinig mensen mee,zelfs mijn vriendin niet, en moet ik helemaal alleen over het pad der wasnoten gaan.Het is een moeilijke en ongelijke strijd.
Op mijn pad  zie ik vanuit mn ooghoeken ook nog deze aantrekkelijke  eco wasballen door de jungle stuiteren,ik  vind die er ook wel heel leuk en aantrekkelijk uitzien, gebruiken minder wasmiddel( slechts 1/5 van de normale hoeveelheid) en je hebt toch die heerlijke frisse chemische wasmiddellucht :-) maar dan wel ietsjes beter voor het milieu.Maar ja die worden wel weer gemaakt( in een fabriek dus humm humm )
Gelukkig ben ik ruim voldoende voorzien van vuile was om al die dingen eens uit te testen .
Maar behalve die wasnoten kom ik ook allerlei andere biologisch betere dingen tegen en raak ik het pad der wijsheid soms een beetje kwijt,loop wat doelloos door mijn eigen jungle verdwaald en verdwaasd.
Maar dat is uitkijken geblazen want ik word dadelijk gestraft voor mijn doelloosheid en gegrepen door een wilde op de grond kronkelende sjaal.... Stiekum ben ik natuurlijk jaloers op  moeders uit de echte jungle...
In de echte jungle hoeft slechts de lendedoek gewassen te worden....

7 opmerkingen:

 1. Ik heb even doorgelinkt naar de ecowasbal. En even snel berekend wat het oplevert ;-) Hij gaat 1000 wassen mee, dat is hier zo'n 2 jaar. En levert dan een besparing van ongv 100 euro op. Als hij natuurlijk werkt zoals ze zeggen....Ik ga er even over nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. krijg je de vlekken goed uit de kleren met die noten? Of moet je de vlekken van te voren er uit halen met shout ofzo?

  Geven de noten geen bruine plekken bij jou?

  Fijne donderdag verder.
  Aritha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @aritha: ik krijg de kleding van 2 jarige peuterzoon, dus veel gemorste zaken op zn truitjes, gewoon lekker schoon, en ik gebruik die noten dus nu eerst voor de gekleurde was aangezien in nogal veel witte waspoeder had staan,wat ik eerst maar op wil maken (koop ik altijd in zakken van 20 kilo-ariel) dus over witte was kan ik nog niks zinnigs zeggen.Maar ik was toch voornamelijk gekleurd en ja die word dus wel gewoon schoon en fris, alhoewel ik er toch een paar drupjes geurende olie in het wasverzachterbakje in gooi soms omdat ik een lekkere (lavendel)lucht aan het schone goed gewoon erg lekker vind.:-)
  Oh en bij biona.tv verkopen ze ook oxiper een soort van biologosch vlekkenzout.Bruine vlekken heb ik dus nog niet gespot, wat op gekleurd goed misschien ook ehm niet zichtbaar is?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha, wel een leuk stukje in ieder geval..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Moeilijk hè....
  Ik vind al knap dat je je daar mee bezig houdt! petje af! Ik knikker zo'n aerodynamische wasbol in de machine voor inderdaad HET heerlijke schone was geurtje.....hou me wat dat betreft helemaal niet bezig met het milieu. Misschien wel heel egoistisch....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou een moord doen voor een was die alleen bestaat uit lendedoekjes, hier maakt de wasmachine ook overuren en de geluiden die de droger vannacht maakte voorspelde weinig goeds!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. OOOOOOOH IK VOEL ME SCHULDIG!!

  Ik was gewoon...met van alles.

  Heb erg moeten lachen om je log. Maar top dat je hiermee bezig bent!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...