donderdag 31 december 2009

het oude oude jaar

Hmm traditiegetrouw bakken we zelf oliebollen,hier staat het recept en dit jaar wilde puberzoon mij graag helpen.Ik makate het beslag en hij zou ze in de olie gooien.We doen deze activiteit altijd in de schuur omdat anders ons hele huis  zo gaat stinken en de hele( nogal kleine) keuken dan drijft van de olie.En het is in de schuur dus lekker veilig want de kleine grijpgrage peuterzoon kan daar niet bij :-)
Het is in de schuur wel wat frisjes, want niet verwarmd dus gaat het kleine hete lucht kacheltje daar gezellig aan.Zaak is wel daar de eerste paar minuten niet voor te gaan staan want dan vliegt de stof van het hele jaar eruit samen met wat uit hun winterslaapgeruktespinnen... brrrrr
Ook lijkt de schuur elk jaar wel kleiner te worden, OF er staat gewoon steeds meer troep in? Ik noteer meteen een nieuw item op mn to do list: schuur opruimen.
Ook word ik zo'n laatste dag van het jaar wel een beetje terugkijkerig in eigen leven, in het speciaal dan dit jaar natuurlijk.Maar ook de andere jaren neem ik rustig even mee in mijn overpeinzingen.En dan word ik een beetje melancholiek,zeker als ik dna ook nog top 2000 aller tijden ga luisteren...................   
Dankbaar en blij van alle mooie dingen die we mochten beleven.                    
Een aantal leuke dingen, zoals bloggen bv ontdekte ik, en daar waar ik aanvankelijk eerst stil meelas en raakte ik uiteindelijk toch geprikkeld ook zoiets te beginnen( zie mijn allerleerste blog) en al snel raakte ik er helemaal aan verslaafd ;-) en ja het is al vaker geschreven.Bloggen is best leuk, het lucht soms lekker op, je kunt eens lekker je ei kwijt en ik vind het ook wel leuk/handig/fijn om sommige dingen gewoon eens op te schrijven, want niet elk door mij geschreven blogje vindt ook zijn weg naar het www en staan een tijdje in concepten en worden wel eens nagelezen door mij zelve en soms verwijderd en soms bewaard :-) en soms uiteindelijk toch geplaatst.Ik ben eigelijk een nogal wilde vrouw die snel op het kookpunt zit denk ik, die dan a la minuut primaire reacties uit.Dan vliegen de mailtjes naar ministers,pampers of school etc etc mn laptoppie uit en ook blog ik dan dingen die ik van mezelf pas mag plaatsen als ik weer afgekoeld ben :-) en dan ja dan slaat het soms weleens nergens meer op  en worden ze gedelete . Maar bloggen vind ik werkelijk erg leuk om te doen en zelf lees ik ook graag bij een flink aantal medebloggers.Ook dat vind ik leuk.En het inspireert mij om dingen ook eens anders te gaan proberen. of juist niet :-) zo heb ik mijn naaimachine weer eens uit de motteballen gehaald en ben ik daar weer veel van plan mee( zij bv is zo'n geweldige naaijuf :-) ).Ook diverse consuminderblogjes inspireren mij tot anders omgaan met milieu en plastik en ook kwa huishouden en koken etc en hoe je dat allemaal beter kunt doen. (deze en deze bv) En oh er zijn er te veel om op te noemen sommige lees ik met verbazing en sommige met herkenning, en sommigen ook met afgrijzing :-) en daar kijk ik dan niet snel weer.
Nou rest mij niets dan iedereen van harte een fijne avond en een gelukkig nieuwjaar te wensen!!
tot volgend jaar

 

          

11 opmerkingen:

 1. Wat een onwijs leuke foto's!!!

  Vind het ook fijn jou virtueel te hebben leren kennen in 2009!
  Wens jou en de jouwen een super 2010!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij ook een heel fijn avond en tot volgend jaar! Prachtige foto's van je viertal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk nou....er kwam nog een stuk tekst achteraan.....hahahah....dat bloggen heb ik hetzelfde al blog ik alweer bijna 4 jaar! Maar als ik de blogjes terug lees van toen.....heerlijk! Erg leuk ook!
  Anders dan jou zet ik nooit blogs in concepten, ik knikker ze er direct op en dat word me niet altijd in dank afgenomen....maar goed ..thats me....

  Nogmaals, ik vind het leuk dat ik je virtueel ontmoet heb!! Ik hoop nog veel pennevruchten van je te mogen lezen!

  Fijne jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's bovenin !! En jullie een hele fijne jaarwissling toegewenst met zijn allen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een leuke foto's zeg! Fijne avond en een gelukkig nieuwjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Sillie,
  voor mij ben jij één van de herkenbare bloggers, het is erg leuk om mee te lezen bij al de beslommeringen in je leven.
  Mooie foto - fijn gezin.
  Goed idee om op je blog een terugblik te doen van 2009. Bedankt voor de tip...
  Doe voorzichtig met vuurwerk!!!
  Anneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die oliebollen zien er zo lekker uit. Hier eten we dat alleen met kermis.

  Mooie foto's van je kindjes.

  Een heel mooi en gezond 2010 toegewenst,

  Sandra.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb in heel mijl leven nog nooit een oliebol gemaakt, maar misschien is het wel een goed idee dat ook eens te gaan doen, in de schuur met een blazertje, lijkt wel leuk :-)
  Het allerbeste gewenst in dit nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja, soms moet je met bloggen inderdaad goed uikijken. Want het staat er zwart op wit te staan en je kunt niets nuanceren. Maar dat het leuk is, dat staat als een paal boven water.
  Een heel fijn 2010!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb iets teveel oliebollen op, kan ze de komende tijd niet meer zien! ;-) Maar maak er een geweldig leuk en gezond jaar van enne wat een onwijs leuke foto daar bovenaan van de kinders! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een heel fijn nieuwjaar gewenst! En ook ik heb al heel wat conceptjes weggegooid... Héérlijk, ja, dat bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...