zondag 13 december 2009

gescheiden vuilnis(vrouw)

Eens in 14 dagen worden de zwarte tonnen geleegd door de twee aardige vuilnismannen, wat heel fijn is want wij veroorzaken veel vuilnis.Twee kleintjes in de luiers, de kleine zwarte ton is na 14 dagen bijna geheel gevuld met luiers( ooit, in een vorig leven toen puber en elfje klein waren deed ik katoenen luiers, maar toen ik zwanger was van peuterzoon,werd mij duidelijk, dat de co2 uitstoot gelijk is bij beide en koos ik wegwerp)
Maar goed afgelopen keer werd de grote ton NIET geleegd( waarom niet? geen idee, wel lagen er twee bakstenen op, die daar door de plaatselijke klier uit de straat op gelegd waren) Maar goed dan heb ik dus wel een klein beetje een probleem, met verjaardag en sinterklaasviering ook nog bij ons thuis, wat altijd extra verpakkingsafval oplevert.
AAAAAAAAAAAAAA wat te doen?
Het antwoord is scheiden,scheiden en nog eens scheiden.
Het groen afval ging al wel redelijk braaf in de groene ton.( braaf groen afval zeg :-) )
Ik heb net zoals velen met mij van de gemeente zakken gekregen waar ik het zachte plastik( noem ik het maar) in moet stoppen, nou had ik dat meteen al eens geprobeerd want wat een goed initiatief, maar ik vond het smerig, omdat het maar eens in de maand opgehaald werd.
Nu dan toch weer begonnen.
En een enorme doos neergezet naast de afvalemmer in de keuken om het oud papier  in te leggen, want hier komt oud papier uit gemakszucht ook nog wel eens in de afvalemmer.

En ik moet eerlijk zeggen, het werkt wel, we hadden aanzienlijk minder afval voor in de zwarte ton, en we redden het ip wel tot dinsdag als er weer een kans is voor ons om het vuil opgehaald te krijgen.
Het geeft mij goede moed vooral door te gaan,alhoewel ik me nog moet bezinnen om de "look" die dat de keuken geeft.Het lijkt hier wel een soort van vuilinzamelingspunt namelijk.( ohjah en peuterzoon vind het ook enig om het oude  papier te herverdelen in huis... grrr)

12 opmerkingen:

 1. Ohjah bah bah bah
  vervelend probleem

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorteren, ja, daar doen wij hier ook veel aan. En het is een hoop. Gelukkig hebben we genoeg plaats. Glas, papier, gft, ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij brachten bij jongste onze luiers altijd naar de werf, gratis en voor niks. Dat scheelde behoorlijk. Sinds een paar maanden hier ook het plastic apart, nu gaat onze grijze kliko nog maar 1x in de zes weken aan de straat! Aangezien we per keer legen al bijna € 5,00 betalen (en dan ook nog voor iedere kilo een apart bedrag) scheelt dat een heleboel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig! Wij hebben sinds deze week ook zakken om het plastic te verzamelen; ik vroeg me af of dat zoden aan de dijk zou zetten: hoe veel plastic gooi je eigenlijk weg? Na een week kan ik zeggen: veel ... heel veel! Ik ben dus wel blij met die zakken.

  Enne ... wij waren de vorige keer vergeten de containers aan de weg te zetten. Dom, oliedom! Dan heb je inderdaad een probleem!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yeg! Moet je nagaan hoe erg het is als vuilnismannen staken... In Napels schijnt dat regelmatig te gebeuren.
  Hoop voor je dat het dinsdag allemaal weer netjes weggewerkt wordt...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tsja...zo'n opslagplaats hebben we hier ook..........vreselijk! Maar het werkt wel dat plastic apart! Maar het ziet er niet uit...dat ze ook geen containers leveren voor het plastic....zou wel zo handig zijn....enne...zo'n container is toch ook van plastic??

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed bezig.
  Wij hebben 1 zak (ik schat een halve container) restfractie per 14 dagen, soms minder.
  Dat komt ook door het doorgevoerde sorteren.
  Gelukkig doe ik dat niet in de keuken. Ik heb gewoon grote vuilnisemmers (en een doos voor papier) in de garage staan. Is zoiets niet haalbaar bij jullie?
  Het scheelt in ieder geval wel veel, ook voor het milieu.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben een rechthoekig mandje in een hoekje staan en daar gaat ons papier in, daarna naar de garage/schuur. En voor het plastic is hier helaas nog geen inzameling.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja ik wil ook liever wat kleinere mandjes of iets dergelijks want dit is werkelijk geen gezicht zo in de keuken, wel ga ik er gewoon lekker mee door :-) want t scheelt toch wel enorm veel...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het scheelt inderdaad enorm. Over het afval sorteren in huis hebben manlief en ik ook al nagedacht, maar nog geen goed systeem gevonden. Mocht iemand het weten, hou ik me aanbevolen!
  Bij de schuur hangt een bak voor: blik,glas,plastic en melkpakken en het kippehok is vlakbij voor het etensafval. In de garage staat een houten bak voor oud papier. En in de keuken het (mini) afvalbakje voor de rest. Weinig voor de kliko inmiddels.
  Alleen...Ik loop niet voor ieder stukje (20 meter) naar buiten. Dus ligt elke avond een enorme rommel om de hoek van de keuken. Daar staat inmiddels een bakje voor goenafval, een voor plastic,vaak een blikje erbij(al is het maar van tomatenstukjes of van kattevoer)nog een doosje of wat kranten, en mijn minivuilnisbelt is compleet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hai Syl,
  Hier een berichtje vanuit De Schooten ik vind het enorm schelen dat scheiden en wij wonen met ons drietjes nu kan ik morgen zelfs twee zakken met plastic inleveren van afgelopen maand. Overal zit zoveel plastic om heen.Zou van mij wel wat minder mogen!!!!
  groetjes van je schoonzus Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Sil,
  sinds een paar weken is hier ook een aparte inzameling voor plastic in zakken. Het is prima om het te scheiden maar in de keuken is het inderdaad vaak geen potje. Ik heb behoefte aan een grijze bak met een ander gekleurde deksel voor het plastic.
  Eerst hadden wij twee van die grijze bakken voor het restafval. Nu hebben we sinds twee weken gechipte bakken, maar per gezin slechts één. De bak die we er eerder al bij hadden gekocht hebben we nu niets meer aan. Wij hebben die tweede bak gehouden en doen daarin de zakken met plastic wanneer ze vol zijn. Op de inzameldag hoeven we ze alleen nog maar even aan de straatkant te leggen. Want zonder chip legen ze geen enkele bak meer... Enne,... een extra bak... kleintje... kost hier gewoon 75 euro per jaar... of het niets is...

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...