maandag 23 november 2009

wat ben ik?

Ben ik nu een werkende moeder of een moederende werker( die term lees ik trouwens nergens) Best vreemd, als je er over nadenkt, meestal is het werkende moeder versus de thuisblijftheemuts (ohnee) moeder...
Nou zie ik en voel ik niet zo veel verschil hoor( soms wel eens een beetje ;-) ), als ik eerlijk ben, de verschillen zitten  volgens mij meer in de persoonlijke en karaktersfeer dan dat dat te maken heeft met werken of niet werken.Beide groepen houden van hun kinderen en doen hun best het huishouden erbij te runnen en er iets goeds van te maken in het leven, naar eer en geweten, helaas zijn kinderen geen appeltaarten. Dat laatste geld trouwens voor meer mensachtigen  :-) ( k ben namelijk geen onbegenadigd appeltaarten bakster,  dus das best heel jammer voor mij ja...)
Sinds het weekend ben ik in ieder geval weer aan het werk op de zaak ( thuis zat ik namelijk ook niet stil ).En het was als een oude jas, ik paste er nog in en het voelde lekker :-)

8 opmerkingen:

 1. Fijn dat de jas nog paste. En ik vind moederende werker een mooie benaming :-)Tenslotte werken alle moeders binnen of buitenshuis en proberen we allemaal zo goed mogelijk voor ons kroost te zorgen. En het versus gevoel is denk ik het gevolg van ongenoegen over een bepaalde positie. (willen werken maar thuiszitten of werken en liever thuis willen zitten) Laat eenieder maar fijn doen waar zij zich goed bijvoelt :-) En jummie appeltaart ....daar heb ik wel zin in!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja een moederende werker is zeker een mooie benaming :-). Trouwens wat is die foto leuk helemaal bovenaan! Het sinterklaasmijtertje van de hema :-)!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja dat werken he... Enerzijds geniet je er van om weer even onder de volwassenen te zijn, maar anderzijds mis je je lieve schatten. Geniet er extra van als je die lieve schatten van je terug ziet na het werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. aaaaai betrapt, sinds vrijdag hebben we een heuse hema in het dorp gekregen :-D en dat was meteen de intocht van sinterklaas en hema vierde dat met gratis mijtertjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ liesje ook jij hebt gelijk hoor. Daarbij ehm werk ik mn hele volwassen leven al, dus ik zou dta wel missen denk ik. Net zoals ik inderdaad ook mijn kleine schatjes mis als ik ( veel ) werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grappige term. Zelf ben ik er ook 1. Maar er is weinig verschil tussen het opvoeden van mijn kinderen en mijn clienten. Enige verschil is alleen het taalgebruik hahaha.

  Het is hard werken maar wel leuk. Deels van de week lekker thuis rommelen en deels van de week werken. Nu alleen met zw verlof en nog precies 3 weken eer ik ga bevallen en dan begint het circus weer opnieuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ alicia sterkte met de laatste loodjes :-) en lekker genieten van het welverdiende verlof :-)
  gr sillie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het een héél leuk mijterke.

  En gelukkig paste die oude jas lekker, haha. Zoveel te beter.

  Ik ben eerder voor de moederende werker.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...