maandag 12 oktober 2009

moe en fruit

Oh men wat ben ik MOE.Ik lees om me op te peppen weer even op de borstvoedingsite de 1001 redenen om borst te voeden......
Aaaaa en ik kan er wel 1000 bedenken om t niet te doen.MOE moe moe MOE MOE etc(1000x ;-) )
Griezelige grutten wat ben ik moe, even lekker klagen hoor, nu ben ik gisteravond echt vroeg in bed gedoken en nog ben ik moe.Tegenwoordig lijk ik wel eeuwig moe.
Is het de herfst?de donkere ochtenden maken altijd dat ik minder makkelijk( en schijnbaar minder uitgerust) wakker word.Is het het feit dat manlief vrijdag pas om 2 uur s nachts thuiskwam van zijn werk?( en ik wel wou slapen maar al woelend van de ene zij op de andere de meest afschuwelijke scenario's langs zag komen, zo erg dat ik er bijna van moest huilen en zeker niet van in slaap kon vallen)
Is het ehm dat ik de lat te hoog leg soms? ( valt reuze mee hoor t zijn gewone dingen) alle kinderen moeten gezonde maaltijden nuttigen, des morgens naar keuze bordje pap( met honing ) ,bakje cornflakes,brood( liefst zelfgebakken) en nemen mee voor tussen de middag brood in de juiste hoeveelheden zal ik maar zeggen ( zodat puberjongen geen aandrang krijgt tot snacken) en des avonds word er aan tafel gegeten een zelfgekookte warme maaltijd ( aaaa mam das echt te pittig , dit lust ik echt niet, eten we alweer aardappels/pasta/rijst/watdanook, er zit toch geen vlees/tomaat/name it in he?) en dat terwijl ik echt gevarieerd eeet. GRRRRR
Zo eten we vandaag bv stamppot van knolselderij en aardappels met brie/geraspte kaas en amandelschaafsel uit de oven, dat weet ik nu al, omdat ik het gisteren al gekookt heb.Want vandaag heb ik tussen 16-18 uur drukte met halen en brengen der tennismeisjes naar les in de stad want hier hebben wij geen binnenbaan, wat inhoudt dan er een schema gemaakt is waarbij ik het ehm van de komende 6 keer 5 keermag doen( 2 keer per week )(krijg ik de rest van het jaar vats vrij :-) )
Maar geef toe wie eet er vaak deze knolselderijstamppot?( ik heb hem btw al geproefd gisteren en hij smaakt echt heerlijk,ik heb hem uit het maandelijkse winkelblaadje van meneer Deen en dan onder budgetkoken :-) )
Maar goed, druk dus vanmiddag en nu al moe.
Oh pfff FRUIT!!!!!! ik heb het nog niet eens over fruit gehad aaaaaaaaaaaaaaa geen wonder dat ik moe ben, ik ben het fruit vergeten.

3 opmerkingen:

  1. Haha ik hoor mezelf (eten) eens heb ik de spinazie van het bord van mijn toen 4 jarige zoon van z'n bord gegrist en tegen de muur gekwakt "hoef je niet? je krijgt het niet eens (hij lust het nog niet)en 't is ook geen aanrader, want je moet het zelf weer opruimen (gelukkig tegels boven aanrecht)...maarre kijk je wel uit, want als je borstvoedig geeft, mag je best rustig an doen. En het weer, ja 's avonds is't pas gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh gatsie wat herkenbaar....op de borstvoeding na dan, dat is alweer bijna 8 jaar geleden....maar dat gezonde eten...en dan om dat nog binnen te krijgen in die kinderbuiken...pppfffff.......en IEDEREEN MAM...ECHT IEDEREEN....krijgt een koekje mee....en GEEN fruit.....het is een eeuwige strijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat klinkt als een pittig programma. Zit daar ergens ook nog ruimte voor een rustmoment voor jou?!

    BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...