dinsdag 6 oktober 2009

de aangebrande keukenprinsessen

Gister een kleine deuk opgelopen in mijn oh zo tere ego.Mijn vriendin E en ik gingen na het avondeten samen koken,zomaar voor ons plezier.Dat doen wij ook al jaren en wij hebben diverse kookcursussen onveilig gemaakt zo in de loop der jaren.En eerlijk is eerlijk , wij kunnen best lekker koken.Geen gerecht is ons te hoog gegrepen,geen keuken ons te apart,wij proberen van alles.Voor deze kooksessie stond op het program:
Pindasaus,hmm klinkt niet zo bijzonder he? Maar werkelijk wij maken hem helemaal zelf echte indoneschische katjangsaus....kijk daar hoor je het al, het klinkt zelfs moeilijk ;-), maar dat was voor ons geen echte uitdaging hoor gewoon een gouwe ouwe die altijd lekker is om in grote porties te maken en dan in te vriezen.
Grootmoedersriblappen,heerlijk ouderwets, maar in de snelkookpan gemaakt dus wel iets eerder klaar dan grootmoedertje vroeger.
Rendang ( soort van ind, stoof/sudder gerecht van rundvlees) gestoofd in kokosmelk....moest ook uren sudderen en kijk ... na het aanfruiten van het heerlijk geurende uien,knoflook,laos,kemiri,kurkuma,sambal etc mengsel de in blokken gehakte vleeslappen erbij voegen even aanbraden en dan de kokosmelk toevoegen tot geheel onder stond,dan uren gaar laten sudderen, en kijk hier ging het fout... na alle neusstrelende geuren , kwamen erop eens vieze aangebrande zwarterookluchten aanzetten...... AAAAAAAAAAAAAAAA helemaal aangebrand.
Wij kunnen zoiets helemaal niet uitstaan, de hele boel weggesmeten, de pan met zwartebodem te weken gezet en wij ... wij zitten aangebrand te wezen.....van ons voetstuk gevallen,keihard weer .
Met tranen in onze ogen en deze keer niet van de uien.We zijn geen prinsessen, we zijn prutsers... snik

5 opmerkingen:

 1. Ooh wat zonde. Hier zeggen ze altijd mam laat je het weer eens aanbranden dan eten we lekker patat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat balen! Ik rook de heerlijke geuren al, en zat hier te watertanden achter mijn computer, en toen werd wreed de illusie verstoord.

  Gelukkig kun je met maaltijden opnieuw beginnen, met nieuwe ingrediënten i.t.t. kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was zwaar balen joh!
  Maar je hebt nu wel een goeie reden om het nog een keer te doen! Nog een keer die lekkere geuren....( en nog een keer boodschappen doen).

  Alleen die ingrediënten al klinkt heel erg ingewikkeld, daar zou mij de moed al van in de schoenen zakken....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Shi ... ps! Het klonk zo ontzettend, watertandend lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was ook lekker. Mijn tong is niet zo gevoelig als een gemiddelde Nederlander dus ik proefde in eerste instantie de verbrande ingrediënten niet. "Lekker!" zei ik. Maar ja, toen het in een andere pan werd gedaan en ik later nog 's rook was het toch wel duidelijk. Helaas helaas. Ze hadden zo hun best gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...