dinsdag 15 september 2009

laat je niet gek maken

Oef, sinds kort gaat de peuterzoon bij het in bed leggen (soms)
oorverdovend/gehoorbeschadigend krijsen .... de ramen trillen, het behang komt van de muren, dode muggen staan weer op .... wat kan hij keihard krijsen zeg.
Iedereen in huis aanwezig wil hem dan terstond uit bed gaan halen, de aaaghs en ohhh wat zielig , klinken door mijn huis gefluisterd, de oudere kinderen kijken mij bezorgd en beschuldigend aan... dit laat je toch niet door gaan???
Als ik dan vriendelijk uitleg dat dit krijsen wel zo vermoeiend is dat geen mens dat lang uithoudt, kijken ze me twijfelend aan...als ik uitleg dat het een truuk is van kleine mensen om langer op te willen blijven/lekker weer gezellig naar beneden te komen,dan zie ik een klein beetje herkenning of noem het herinnering opborrelen, samen met een kleine glimlach.
Maar als inderdaad binnen enkele minuutjes het gekrijs verstomd en er een serene rust hangt, dan is iedereen het gelukkig met me eens.

5 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke leeftijd he ;-) Zal blij zijn als de fase, ik wil nog niet naar bed weer voorbij is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik zal mijn zus eens naar jouw log laten kijken, volgens mij kan ze er een hoop van opsteken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer toch dat grote mensen niet altijd in de truuks van kleine mensen willen trappen. En ook jammer dat kleine mensen de truuks van grote mensen vaak ook wel doorhebben!
  Opvoeden is een leuk en spannend avontuur...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu dat vreselijke rood op de achtergrond weg is wordt het nog leesbaar ook! ;)

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...