dinsdag 29 september 2009

internetliefde

Mijn puberzoon zit sinds een paar weken iedere dag op hyves langdurig met een meisje te krabbelen/chatten dat ongeveer 250km verderop woont, ze hebben elkaar gezien bij de verjaardag van ehm mijn soort van schoonmoeder(ze is namelijk 4 jaar jonger dan ik ben,maar wel de partner van mijn schoonvader) puberzoon en internetliefje zagen elkaar op die verjaardag ongeveer drie minuten.En dat was genoeg.De hele avond wil hij achter de pc,of anders smst hij in een avond zijn hele beltegoed op....PING PING weer een sms ...je vraagt je af hebben ze niks anders te doen? Of zij dan in ieder geval, want mijn eigen puber is van mening dat hij nooit en echt te nimmer huiswerk heeft ook niet nu hij in de examenklas zit.Ook weet hij nooit op welk tijdstip hij wat heeft of wat ingeleverd moet worden want hij weigert systematisch agenda's bij te houden.Maar goed hij heeft het tot examenklas gered en zal het ongetwijfeld dit jaar ook wel redden dan.( ik kan me bezwaarlijk in mn eentje druk gaan maken, dan heb ik een maagzweer en hij blijft al elandgeluiden makend , brom brom op de bank liggen.Zo half onderuit gezakt )
Midden in de nacht komtie vragen of ik , je bent de liefste moeder mammie, zijn beltegoed meteen even op wil waarderen want hij heeft het NODIG nou nee ga slapen dat heb je nodig......
Nu weet ik natuurlijk hoe gevaarlijk internetliefdes kunnen zijn.Ik ben met de mijne immers getrouwd.Ik was toen 34 en hij ehm dus 23 en toen hij voorstelde naar de bios te gaan zei/chatte ik in een dolle dwaze bui zomaar ja.Ik chatte al een jaar ofzo met hem en dacht hem echt een beetje te kennen.( wat was dat in werkelijkheid toch weer heel anders)De avond dat ik erheen ging had ik buikpijn van de stress en dacht aan alle adviezen enzo van mn vriendinnen en collega's .Waar de meest uiteenlopende meningen tussen zaten, de een dacht dat het een student was die er vast op kickte en op uit was gescheiden moedertjes te ehm onenightstanden , weer een ander dacht dat het goed mogelijk was dat het een griezelige griezel was die me vast na afloop van mn date zou vermoorden in de bosjes van een bloemenperkje in Amsterdam waar we hadden afgesproken.
Dus jah ik ging echt gestresst heen.Ik vroeg me ongeveer iedere minuut af WHY WHY wou ik dit ook alweer, maar dan won de nieuwsgierigheid het toch van de angst .Voor een minuutje maar hoor en dan dacht ik weer WHY WHY WHY en zo ben ik het uur in de trein doorgekomen en kwam ik uiteindelijk in Amsterdam aan.
Toen ik hem speurend rond zag lopen op de afgesproken plek hield ik me eerst nog even een minuutje schuil achter wat mensen om hem nog eens goed te observeren en kwam tot de conclusie dat hij er in ieder geval vrij ongevaarlijk uitzag.En het was echt een leuke avond ondanks dat de film dat minder was. :-)

1 opmerking:

  1. Oh...zo heerlijk te zwelgen in verliefdheid....maar ja wat minder als ze 's nachts naast je bed staan voor een beltegoed.

    BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Summertime, when the living is easy.....

Zodra de dagen lengen, en de zonnekracht weer toeneemt, leef ik op. Ik ben zeker aan het einde, die winter, kou, donkerte, regenachtighe...