zondag 23 augustus 2009

de olifanten en de muizen

de olifanten lagen moe van een dag hard zwoegen voor hun 4 muizekindjes in bed en vielen bijna in slaap het was tenslotte al de volgende dag zeg maar want 01:00 uur.Toen de vader olifant iets hoorde kraken op de zolder trap.Hij was meteen wakker en alert.Het zachte geritsel hield aan.
Het was het oudste muizekind die voorzichtig zonder betrapt te worden naar beneden wou sluipen om daarna stiekum naar de kermis in het dorp te gaan( waar hij heel belachelijk niet heen mocht van moeder olifant)
De vader olifant en het oudste muizekind waren ondertussen al beneden daar het muizekind niet wou/kon luisteren naar wat vader olifant zei, het leek haast wel of zij verschillende talen sparken, dat kan niet anders.En het muizekind dacht waarschijnlijk ik glip al pratende voort gewoon door een kiertje van de deur weg, maar vader olifant had dat heel snel in de gaten en greep het weerbarstige muizekind stevig vast met zn slurf... maar aaai aaai wat nu?Hij kon hem bijna niet om vatten... das vreemd, ergens was het oudste muizekind veranderd in een soort van nijlpaard of iets dergelijks, in ieder geval iets met een vreselijk grote bek( dat was me trouwens al eerder opgevallen, dit terzijde)
En vader olifant kon hem gewoon niet meer houden en liet dus maar los en kwam in wanhopig en ongerust de moeder olifant over het hele gebeuren vertellen.Die wist ook niks opbouwends te verzinnen en samen werden ze heel heel bezorgd over het nijlpaardje en waar dat dan nu weer heen moest.Nu moppert moeder olifant dan van bezorgdheid graag tegen iemand en de enige die er was was vader olifant die de volle lading over zich heen kreeg. Maar net toen zij adem haalde om ermee te beginnen kwam het nijlpaard de trap naar zolder opgestormd en ehm ging in zn bed liggen en ehm slapen?(alle andere muizen in huis waren ondertussen wakker en begonnen opgewonden te piepen van pappie en mammie etc etc)
Twee uur later....
De olifanten waren nog steeds verbijsterd , niet alleen door het vreemde gedrag van oudste muis, die nu nijlpaard bleek te zijn, maar ook wisten ze werkelijk even niet wat ze nu met zulke gevallen aan moesten.... eigenlijk om eerlijk te zijn zijn ze dat nog steeds en ze slapen ook niet lekker ervan....( moeeder olifant zag zelfs groen van bezorgdheid en hield niet op zichzelf een heleboel ehm afbrekende kritiek te geven)
Ze willen het graag bespreken met de directeur en dan graag gratis adviezen en een heleboel geduld of wat er ook voor nodig is ontvangen, want van nijlpaarden opvoeden blijkt wel hebben ze weinig kaas gegeten.

1 opmerking:

  1. Zucht, bij praktisch alles krijg je een uitgebreide handleiding in 1001 talen; helaas niet bij de geboorte van een muizenkind! Lieve mamaolifant, ik leef met je mee; zou zo gauw geen gratis advies weten. Houd m'n hart vast wanneer de anderhalve puber hier de leeftijd van jullie oudste muizenkind bereiken ...

    BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...