woensdag 1 juli 2009

slecht?

Even een rondje met het hondje lopen samen met mijn kleine zoon aan de hand.Komt er een moeder mij tegemoet lopen met een kindje in de buggy( al ouder dan mijn eigen kindje) ze wil de stoep op,beukt met de wieltjes tegen de stoeprand, het kindje zit niet vast in de buggy en word zo gelanceerd op de kiezeltjes op het pad.
KRIJSEN
Moeder sjort het kind weer in de buggy en loopt gewoon weer verder.Het kindje zit nog steeds los. Brullend met een bloedlipje zo te zien ...natte snottebellen glimmen op het snoetje.
Het gaat mij door merg aan been, ik word verscheurd, aan een kant zou ik er wat van willen zeggen,maar vraag mij tegelijkertijd af heeft dat zin?Ik haal diep adem.
Terwijl ik halfslachtig sta te kijken stampt de moeder hard door.Kijkt ook mij niet aan.
Dan is het moment al weg zij zijn voorbij.Ik loop ook langzaam verder en voel me slecht.

3 opmerkingen:

 1. Ooh zielig, ik snap dat je zwangere moederhart brak....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan me ook goed voorstellen dat je hart hierdoor breekt. Wat een zielig kindje, zo hard vallen op het mondje. En wat een koude moeder... Maar inderdaad. Als je er wat van zegt reageert de moeder vast met een geïrriteerde reactie dat ze zelf wel weet hoe ze het kind het beste moet opvoeden. Maar snappen doe ik het ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ach gossie :0(
  Ik ben van de loslippige op zo'n moment, en zou die moeder van repliek dienen en kindje proberen te troosten.
  Jammer wat die moeder er dan van vindt...

  Laten we hopen dat die moeder, eenmaal in dr eigen huissie, t kindje meteen getroost heeft en t lipje schoon gemaakt heeft...

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...