zondag 12 juli 2009

Iedereen weg?

Het is wel een beetje jammer, iedereen om ons heen is weg op vakantie,of is druk aan het inpakken, of is druk met de laatste loodjes voor het inpakken.
En wij, wij niet, wij zijn wel druk op onze manier met de laatste loodjes in en om huis, van onze 2dolist voor de beep komt.Maar vakantie en lekker weg is er helaas niet bij deze zomer.
Ik krijg in de zomervakantie ook altijd enorme kriebels om eens lekker weg te gaan, eens even geen huiselijke sleur, eens even weg van ons vertrouwde huis... gewoon eens lekker een paar weken vrij( en zonder dat ik altijd over mijn schouder hoef te kijken om te zien of de vervelende boze tovenaar weer in mijn buurt staat ).
Graag willen wij bv nog weer eens naar Zweden op vakantie, waar wij 3 jaar geleden zijn geweest, toen hebben we echt een geweldige vakantie gehad daar. Prachtig weer de mooiste schone natuur.Wij hebben toen met de kinderen een vlot gebouwd van houten boomstammen met daarop zo'n tent ( ik zal eens zoeken naar de foto's).Je bent dan een hele dag bezig met boomstammen en touwen een vlot van drie lagen in elkaar te zetten... zwaaar!!!! na een uurtje ofzo met die stammen sjouwen zitten je handen onder de splinters,wat het de rest van de dag niet makkelijker maakt.
En toen 4 dagen de rivier afgezakt op dat vlot.Je krijgt dan peddels om wat te sturen indien je bv in een soort van draaikolkje komt, en een lange boom mee om af te zetten als je tegen de oever aan komt of vast komt te zitten op rotsen ofzo.Waarbij we sávonds heel laat aan moesten meren
om ons kamp/tenten op te slaan.Dat laatste aanmeren, klinkt ook weer gemakkelijker dan het in werkelijkheid was.Het was namelijk bepaald GEEEEEEN gemakkelijke klus.
Om eerlijk te zijn mislukten de eerste paar keren jammerlijk, wat op dat moment een beetje vervelend was, want we waren moe en je wilt dan gewoon graag je tent op gaan zetten en lekker eten en slapen, maar later moeten we eerlijk toegeven, was het eigenlijk verschrikkelijk hillarisch.. hahahaha
En dan je tentspullen naar de kant sjouwen want in Zweden mag je nog overal vrij kamperen in de naatuur,en je tent opzetten eten slapen, en de volgende morgen weer vroeg opstaan tent en spullen weer terug sjouwen om zo snel mogenlijk weer op de rivier te zitten, omdta je anders niet genoeg mijlen maakt.Op het vlot wer er dan gegeten afgewassen in de rivier, waarbij een van de kidneren bij het weggooien van het afwaswater meteen de eerste morgen ook 70% van het bestek weggooide, wat we natuurlijk nooit meer terug vonden daar de rivier lekker stroomde en het vlot wel door dreef.
Heerlijk de hele dag in de natuur, wat zwemmen en wat vissen( forrel) weer wat eten want oh die buitenlucht maakte zo hongerig.
En s avonds zag je er bevers zwemmen en het was gewoon echt geweldig!!!!

1 opmerking:

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...