maandag 15 juni 2009

creatief rekenen

mmm welke datum ben ik uitgerekend wat betreft de zwangerschap.Dat vind ik altijd een moeilijk onderwerp.Want waar denk je dan aan?
De kalender van de gyn?( zo je wil de verlosk)? Hmm maar dat zijn altijd van die statische gemiddelden en ik ben zelf al niet zo gemiddeld...pffff ingewikkeld, maar goed dat is wel de datum die men overal wil weten( werk etc) Moet je ook maar weer net onthouden hebben de eerste dag van je laatste menstruatie enzo( dat probeer ik nou juist niet te onthouden want dan ben ik meestal niet in mn beste humeur :-) )
Waar ik bij mijn eerste twee kids te vroeg bevallen ben 10 dagen /2 weken , wat dan toch weer op tijd heet in de wereld der verloskunde( a terme)
Maar ik was er toen nog niet helemaal klaar voor was net 2 weken gestopt met werken.En had nog wel wat langer willen broeden :-)
Toen kwam nummer drie, waarbij de gyn al met 14 weken riep : we gaan met 38 weken in leiden hoor, reken daar maar op.... jaja maar toen de tijd daar was , groeide het nog zo goed alles zag er met mij ( gelukkig ) ook nog zo goed uit dus.... VOORAL DOORGAAN.... 2 weken overtijd ( zoals dat dan heet) geboren. EINDELIJK :-)
Want vanaf week 37 had ik natuurlijk alles klaar en gewassen en gestreken, wiegje stond klaar,etc etc,na 2 weken was alles weer stoffig kon ik weer alles wassen en 2 weken later weer pfff t mooie tere wiegelinnen( nog van mijn oma geweest dus 73 jaar oud) bijna helemaal versleten met alleen het vooraf wassen GRRRRR
Daarbij geloofde ik op het laatst eigenlijk niet meer dat het werkelijk nog geboren zou worden, vreemd maar echt waar( waarschijnlijk met die wonderlijke stofjes te maken die hormonen heten? )En wou ik bijna weer aan het werk gaan.
Gelukkig kwam ie uiteindelijk toch gewoon:-) de schat.
Nu moet/mag ik wachten tot eerste week van aug, met een uitloop van twee weken of twee weken eerder AAAAAAAAAAAAAAAA erg he, net gelezen dat wij mensne van voorspelbaarheid houden.
Ik ben bang dat dat wel waar is.

2 opmerkingen:

  1. ja dat laatste stukje wachten zal altijd wel iets van hopeloos blijven, behalve als je weet wanneer de geplande keizersnee of inleiding oid gedaan wordt, anders blijft het (gelukkig) een verrassing.

    Dus midden in de zomer uitgerekend, ik hoop voor je dat je dan net die dag geen hete zonnige dag zult hebben, anders is de lol er snel af :0)
    (vond bevallen trouwens geen lolletje, maar dat terzijde, heb t toch 3x gedaan, dus zo heel erg was t nou ook weer niet haha)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waarschijnlijk voel je je nu zo'n soort aangespoelde walvis... Ik heb bij de vierde zwangerschap zo'n beetje de hele laatste maand op de bank gelegen en bijna het record gehaald van 100 kilo...ik kon gewoon niet meer lopen! Heb jij dat nu ook, het lijkt zo leuk allemaal, maar die laatste weken voor de bevalling slaat de stress toch weer toe? Bij mij viel één dag voor de bevalling een vulling uit mijn hoektand, ik leek wel de boze heks. Gelukkig wilde mij lieve tandarts mij nog wel even helpen 's middags, niet wetende dat ik zes uur later al in de weeen zou liggen, haha!

    BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...