maandag 25 mei 2009

wat moet ie worden,later als hij groot is?

Vroeger toen mijn puber nog klein was .... lijkt wel heel lang geleden hoor.Als je toen vroeg wat hij wou worden , wou hij altijd van die hele leuke dingen worden.Zoals bv indiaan.Hij kwam wel eens huilend thuis in groep 3 omdat "ze" gezegd hadden dat hij dat niet kon worden. Natuurlijk heb ik hem getroost en als een oprechte goede moeder gezegd dat als je het maar graag genoeg wilt dat je dan eigenlijk alles kunt worden wat je wil.
Hij ging helemaal opgelucht en weer helemaal blijd naar school die middag.
Later zou hij dan als indiaan in de bosjes naast mijn huis gaan wonen in een tipi en dan een plasje komen doen bij mij op de wee en ook heel soms douchen.... dacht hij.
Na een dagje Dolfinarium wist hij het zeker, voor hem een roemrijke carriere als dofijnentrainer of ander met de walrussen.Ook daarin heb ik hem bemoedigend toe geknikt , dolfijnentrainer is een goed beroep, gelukkig niet iets engs en gevaarlijks als.... politieman ofzo.

Nu is hij 14 en moet allerlei profielen kiezen voor school en hij weet werkelijk nu niet wat hij wil worden.Ergens is iets fout gegaan.... Ik?

2 opmerkingen:

  1. Ja, dat klinkt erg herkenbaar :-)
    Hier een puberdochter van 14 die ook haar profiel moest kiezen -is er inmiddels uit-, maar weet niet wat ze worden wil later....(overigens weet ik dat van mezelf ook nog steeds niet haha)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Onze vijftien jarige moest ook d'r profiel kiezen, vwo, maar ach... we hebben samen gekozen waar ze goed in is en ook nog tekenen er bij voor de crea-kant die ze niet kan uiten in al die saaie leervakken. (op advies van pa en ma, die zagen hun creatieve dochter veranderen in een soort grijze muis...) Welk kind van veertien of vijftien weet nu wat hij of zij wil worden? Waarschijnlijk geen een, ze hebben immers nog niets van de wereld gezien. Onze schat heeft inmiddels al wel vast gesteld dat ze nóóit hele dagen wil gaan werken... (We moeten waarschijnlijk een uitbouwtje voor haar gaan maken, ze zal hier eeuwig blijven wonen zonder geld...)

    BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Summertime, when the living is easy.....

Zodra de dagen lengen, en de zonnekracht weer toeneemt, leef ik op. Ik ben zeker aan het einde, die winter, kou, donkerte, regenachtighe...