Vroeger was alles beter?
Het nieuwe schooljaar brengt veel papier-rommel met zich mee, zo kregen wij ook de BOBO in onze handen gedrukt. Vroeger was ik zelf dol op het blad BOBO en deed fanatiek mee aan kleur wedstrijden en won er een door mij fel begeerd BOBO verpleegster?schortje, waar ik jaren (in mijn beleving tenminste wel) fanatiek in gespeeld heb. Daarbij heb ik soms een aanvlieging dat ik weer eens wat nieuws wil aanbieden aan mijn kinderen wat passend is bij hun ontwikkeling en nivo, voor de leut, of omdat het zo interessant is( bv de KIJK).Ik zag mijn mogelijkheden dus... Positief gestemd en verheugd sloegen wij het blad open, maar ohhh en aaah wat slecht en lelijk en vooral heul saai, bijvoorbeeld de "tekeningen" van de bobo-konijnen zijn allen identiek, en overduidelijk computermatig gemanipuleerd en slechts door een andere kleur kledij onderscheid t ene konijn zich van een ander. Binnen in wat schrijfoefeningachtige opdrachtjes, een klein verhaaltje en een slecht stripje.Het stripje ...
Dat vind ik nou een interessante 'kwestie'. Ik vind rabarber namelijk erg lekker, maar ik eet geen suiker. Dus ik moet óf veel alternatieve zoetmiddelen toevoegen (zoals agave), óf het gewoon niet eten. Tot nu toe heb ik het laatste gedaan, maar ik vind het ook wel weer jammer... Misschien meot ik dan toch maar een suikervrij, maar zoet genoeg, rabartaartje proberen te maken. Heb jij me geïnspireerd!
BeantwoordenVerwijderenMijn bek trekt er spontaan van in een kramp... Het schijnt dat weken in melk wat van het zuuuuuhuuuur weg neemt, maar heb het nog nooit de moeite waard gevonden te proberen.
BeantwoordenVerwijderenWaar doe je het allemaal voor hè !! Maar ik ben gek op rabarber en dan met name de moes, misschien de taart ook maar eens proberen :-)
BeantwoordenVerwijderenIk ken stevia wel, nog niet geprobeerd. Op mijn andere website schreef ik een heel artikel over stevia en kwam tot de conclusie dat er nog te weinig duidelijkheid is over de mogelijke schadelijke gevolgen van stevia en daarom gebruik ik het niet.(http://suikerwijzer.nl/alles-over-stevia/)
BeantwoordenVerwijderenOmdat ik de laatste tijd zoveel positieve verhalen over stevia hoor, begin ik langzaam te denken dat ik het toch maar eens moet proberen. In kleine hoeveelheden misschien.
Het ziet er ook niet echt zeg maar lekker uit...
BeantwoordenVerwijderensmaken verschillen???
BeantwoordenVerwijderenen ik hou wel van rabarber en zelfs mijn kids laten een stuk rabarbertaart echt niet staan...
ik doe rabarber samen met een goed rijpe banaan, dan is ver verukkelukkelukkelijk :-)
BeantwoordenVerwijderenGrrriezel.....
BeantwoordenVerwijderenIk vind rabarber heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenVolgens mij zijn er twee kampen: zij die rabarber heerlijk vinden en zij die het vies vinden, en niets er tussen in. Ik hoor ook bij het tweede kamp, heb laatst nog een poging gedaan om het lekker te vinden, niets hoor: bah!
BeantwoordenVerwijderenGroeten, Jolanda
Oh lekker rabarber. heb je al geprobeerd bij het koken een schepje suiker te doen tegen de zure smaak op het laatst???
BeantwoordenVerwijderenHOpelijk is ie wel opgekomen, weggooien is ook zo zonde.
Ik ben echt dol op rabarber. Die tip van Sabine is goed. Doe er banaan bij!
BeantwoordenVerwijderenOei maar de rabarbermoes van oma is wel heel erg lekker! (maar wel met heel veel suiker ;-))
BeantwoordenVerwijderenrabarber met flink rijpe banaan , inderdaad, dat haalt de zure smaak weg, heeerlijk! (doe ik niet zelf hoor, dat besteed ik uit aan de buuf :-)
BeantwoordenVerwijderen