dinsdag 27 februari 2018

Ook ik ben moe/waar ging mijn vit D heen?

Nou ehm, ik ben dus moe, zeg maar HOOFDLETTERS MOE.
Dat je braaf heul vroeg naar bed ga, een flink aantal dagen na elkaar en dat je dan evengoed nog steeds net zo moe opstaat als je eruit komt.....
En dat opeens blijkt dat je vit D waarde zo laag is, in het bloed ( 20 voorwiehetwetenwil) dat ik hoog gedoseerde dinges vit D, moet gaat slikken, en jasses alle vrouwen boven de 49 worden btw geadviseerd om dagelijks vit D in te nemen. Doe er je voordeel mee met deze tip.
Maar, serieus, ik loop graag buiten ook in den winter en ben echt vaak buiten en in de zon, ja zonder zonnebrand, en toch hen ik geen vit D in mn bloed, nouja praktisch niks meer....
Jasses......

6 reacties:

Blogger Crafts 'n' Skills zei...

Ken het! Het is inderdaad het meest ondergewaardeerde vitamientje volgens mij. We hebben het zó hard nodig, maar ondertussen hebben we er allemaal zó'n tekort aan!

27 februari 2018 om 14:06  
Anonymous Geertrude zei...

Vitamine D slik ik al jaren standaard als de R in de maand zit. Ouderwetse manier om het te onthouden, maar het werkt wel.

27 februari 2018 om 14:46  
Blogger Mevrouw Williams zei...

Ik slik al jaren extra vitamine d, sinds de overgang nog braver dan daarvoor. Nu las ik laatst dat je als wat overgewicht hebt je moeilijker vitamine d opnam. Zelf heb ik geen overgewicht meer maar moet het nu in een nog hogere dosis nemen ivm mijn maagverkleining waardoor ik het weer moeilijker opneem...zucht..;-)

28 februari 2018 om 13:45  
Blogger sillie zei...

tegelijkertijd word je van een tekort vit D ook wat overgewichtig :) las ik ergens

1 maart 2018 om 01:01  
Anonymous 1001tips zei...

De reumatoloog vond bij mij ook een tekort. Ik slik elke dag een multivitamine en om de dag een vitamine D tablet, anders vond hij het te veel worden weer.
Door jouw blog bedacht ik me, dat ik sindsdien een andere multivitamine ben gaan slikken en dus misschien helemaal niet meer aan de goede dosering kom. Net even gekeken en ja hoor.
Oeps!
Top stukje dus!

3 maart 2018 om 17:30  
Blogger Nicole Orriëns zei...

Balen dat je zo moe bent. Maar je hebt ook best zware tijden achter de rug, zoals met je moeder. Zelf ben ik nu ook moe, omdat ik nog niet helemaal beter ben van een griepje.

Hopelijk gaat de zon snel schijnen en voel je je dan weer beter.

6 maart 2018 om 11:52  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage