recept atjar van de maandagmorgen
Ik doe altijd maar wat, beetje uit de losse pols.
Ik had 500 gr gewassen taugé, dat was mn uitgangspunt.
Dan heb ik dus 500 ml vocht nodig...dat past toevallig ook precies goed in mn weckpot.
-250 ml natuurazijn
-250 ml water
Weet je niet precies of dat genoeg is neem dan van beide meer.
-5 eetlepels suiker
-2 theelepels zout
-theelepel gemalen peper
-2 theelepels kunjit
-en als je zoals ik van pittig houd, een heel rood pepertje in stukjes gesneden
En omdat het zo leuk staat een winter- wortel grof geraspt of julienne gesneden .
Vocht en kruiden in een pannetje laten koken, enkele minuten, dan de de groentes in de pan erbij, laat ene minuut of 8 goed doorkoken. Giet in schone weckpot en koel/donker wegzetten, wel een maand houdbaar.
Ik had 500 gr gewassen taugé, dat was mn uitgangspunt.
Dan heb ik dus 500 ml vocht nodig...dat past toevallig ook precies goed in mn weckpot.
-250 ml natuurazijn
-250 ml water
Weet je niet precies of dat genoeg is neem dan van beide meer.
-5 eetlepels suiker
-2 theelepels zout
-theelepel gemalen peper
-2 theelepels kunjit
-en als je zoals ik van pittig houd, een heel rood pepertje in stukjes gesneden
En omdat het zo leuk staat een winter- wortel grof geraspt of julienne gesneden .
Vocht en kruiden in een pannetje laten koken, enkele minuten, dan de de groentes in de pan erbij, laat ene minuut of 8 goed doorkoken. Giet in schone weckpot en koel/donker wegzetten, wel een maand houdbaar.
Dank je voor het recept. Fijne zondag!
BeantwoordenVerwijderenDank je voor het recept. Fijne zondag!
BeantwoordenVerwijderen