dinsdag 9 augustus 2016

Opruimen als je moeilijk weg kunt doen

Ook ik krijg soms aandrang eens wat op te ruimen, sterker nog soms MOET het echt even, want met 4 kinderen en zelf ben ik er natuurlijk ook schuldig aan, slibt mijn huis soms dicht.
Boeken, bladen, kookboeken, inspiratieboeken, vakliteratuur, opvoedboeken etc etc.
Abonnementen van Flow, Kijk, en de Donald duck. Oh en de foodies.( en nog een hele stapel delicious)
Allemaal mooie boeken en tijdschriften, soms lees ik ze niet in een keer uit, de tijdschriften dan he, de boeken lees ik wel gewoon uit, maar ook daar zitten soms dan weer hoofdstukken in waarvan ik denk, die zijn zo interessant of inspirerend, die wil ik nog een keertje lezen, of aan mijn manlief of vriendin laten lezen, en zo blijven er stapels liggen.
Echt stapels...   
Maar ge├»nspireerd door het idee als je het een jaar niet gebruikt hebt kan het wel weg-idee besloot ik er een opruimronde door te maken. 
Nou, dat blijft nog niet gemakkelijk, al wegleggend herinnerde ik me opeens door de foto's op de omslag, waarom ik deze bewaard had, omdat ene heerlijke recept, en dus bleef weer een stapel over.
Dus nu heb ik er foto's van gemaakt, en opgeslagen in mn telefoon, heel georganiseerd in een mapje receptjes. Neemt t geen echte ruimte meer in in mn huis, en kan er weer een stapel weg.
Ik ben alleen benieuwd of ik ze nu ook echt weer ga gebruiken, want een hoop van de tijdschriften inspireren me op het moment dat ik ze lees, als geheel bedoel ik dan.
Oh ik ruim echt lekker op, jammer dat mn eigen vakantie erop zit, ik was namelijk echt nog niet klaar. Ik raakte eerlijk gezegd ook weer afgeleid en aan het lezen...in die boekjes...
Zjucht....heeft niemand anders daar last van? vooral tijdens opruimen?

Labels:

5 reacties:

Blogger Sandra zei...

O. Ja. Daar heb ik heel veel last van. In Zeeland kocht ik weer veel te veel boekjes in de Spar in het dorp om de tijd mee te doden en dan kwam ik natuurlijk zoveel interessants tegen. Van recepten tot vakantiebestemmingen en boekentips. Sommige dingen schrijf ik dan op. Boekenlijstjes bijvoorbeeld en dan scheur ik recepten uit en soms gaat een boekje gewoon op de stapel wegens leuk om later nog eens te herlezen...
Ik ga in september pas weer aan de opruim. Wanneer de kinders weer op de schoolbanken zitten.

9 augustus 2016 om 18:17  
Blogger Jolanda zei...

Eh... ja. Ik heb mappen voor al die leuke receptendingetjes en patroontjes enz. als ik het niet meteen uitsheur en in die map doe kom ik ook later nog losse blaadjes of van die tijdschriftwerken tegen. Goed idee om het in foto's te vangen maar kun je er dan nog wel bij als je telefoon er ineens mee uitscheidt? (wat bij mij laatst gebeurde.) Ik heb ook bijna al mijn abonnementen opgezegd, heb er nog maar twee, plus vakbladen dan voor Farmer.

9 augustus 2016 om 18:41  
Anonymous Anoniem zei...

nee geen last van. Ik heb een paar recepten waarvan ik denk proberen, hang ik op de koelkast. Is t niets doe ik meteen die weg. Is t wel wat ook na tig keer dan doe ik m in de receptenmultomap waar ik van de foto insteekhoezen inheb.Kan niet crashen ofzo zoals een telefoon die zwemles krijgt onbedoeld bv.. Boeken zoek ik 3x per jaar uit. Als ze echt heel slecht zijn gooi ik ze gewoon in de papierkliko. Kan want ik koop ze 9 vd 10 keer voor max 2euro50 bij de kringloop. Als ik denk van wellicht vind een ander t nog wel wat en ze zijn nog mooi gaan ze mee naar de camping in de bibliotheek voor de liefhebbers en zo voel ik me ook niet schuldig als ik zelf iets tegen aan loop om te lezen en mee zou nemen. De rest beland in mijn boekenkast. Een paar boeken lees ik toch regelmatig her.1 staat dus echt kapot gelezen in de kast.. Kan er nu goed trek op houden en wil dat zo houden
Gr petradepooh

9 augustus 2016 om 19:57  
Blogger Jo en joh zei...

Dat heb ik vooral met foto's. Recepten zet ik ook meteen op de foto en kan het blad meteen weg na het lezen. Lekker handig in een mapje.

15 augustus 2016 om 08:29  
Anonymous Anoniem zei...

Dat is het allergrootste probleem hier in huis. Ik kan tijdschriften niet weg doen, helemaal als er nog goed uitzien. Op dit moment heb ik nog stapels liggen.

Sinds ik het verdwijnen (waarom eigenlijk?)van de container voor leesvoer voor in wachtkamers e.d. kan ik het gewoon niet over mijn hart verkrijgen om ze weg te doen in de papierbak, waar ik overigens al vaak boeken heb uitgevist waar niets mis mee was (iets wat ik dan helemaal niet snap).

N.

26 augustus 2016 om 10:33  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage