maandag 4 november 2013

Uitjes

Gisteren gingen buuf/vriendin Sjaantje en ik eens een keertje naar den grote stad, naar de sunday market in Amsterdam. Veel hadden we er al over gelezen, her en der in blogland, maar werkelijk, wat was dat leuk en gezellig! Een absolute aanrader, gaan we beslist nog eens naartoe, een heel ontspannen en relaxte en gezellige sfeer.
Veel verscheidenheid aan kraampjes, zelfgemaakt en vintage, maar ook wel gewone (wat heet gewoon) verkopers ertussen. We hoopten/verwachtten stiekem nog mogelijk een of meer der creatieve blogmadammekes te zien, achter een kraampje met hun zelfgemaakte creaties, maar die hebben we of niet herkend of niet gezien, helaas... Ik heb er in ieder geval enorm van genoten en leuke dingetjes gekocht ( van mn verjaardags geld nog) zo'n heerlijke enorme (en hippe, want mijn 15 jarige bakvis wilde hem ook wel hebben) warme  sjaal/omslagdoek gekocht, zo heerlijk, ja dat spinnen en twijnen enzo daar ga ik lustig mee door maar voor ik zoveel wol heb dat ik daar weer enorme lappen van kan breien( dat moet ik nog ff leren)... drom kocht ik hem....
En in mijn eeuwige speurtocht naar beter, en milieu bewuster, kwamen we ook leuke dingen tegen.
Deze twee handige "flesjes" van aqua-licious (klik) heb ik meegenomen, nee ik word niet gesponsord vind het gewoon leuk en handig, het zijn een soort van herbruikbare flesjes om bv je water mee te nemen, natuurlijk als tegenhanger van de plastic wegwerpflesjes en ze zijn van speciaal plastic zodat ze gewoon in de vaatwasser kunnen enzo.
Leeg zijn ze bijna helemaal plat, behalve het dopje gedeelte en steek je het gemakkelijk, desnoods opgerold bij je. Weegt niks. Waar je ook bent in Nederland kun je het ter plaatse vullen met kraanwater, wat in Nederland aan strengere eisen moet voldoen dan gebotteld water! Of je neemt het gevuld mee dat kan natuurlijk ook. En ook hierover moet ik "vechten" met mijn bakvisje over wie welke neemt, want beide zijn zo leuk. En daar doe ik het natuurlijk vooral voor, ikzelf drink echt (bijna) nooit een  gekocht wegwerpflesje (water). ( soms krijg je er een bij een congres ofzo en weggooien zonder op te drinken is natuurlijk helemaal stom)
 

Labels:

11 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Dat ziet er handig uit! Zeker voor in de zomer heerlijk om altijd bij je op zak te hebben!

4 november 2013 om 13:03  
Blogger Sjaantje zei...

Jaah het was gezellig! En super geslaagd ook weer :)

4 november 2013 om 13:14  
Blogger TIO zei...

fijn dat het daar zo gezellig is!

4 november 2013 om 13:19  
Blogger Stins zei...

Ooh, wat een gave flesjes! Misschien wel wat voor zoonlief om mee naar school te nemen.... Ik ga eens kijken. En ja, die markt lijkt me superleuk!

4 november 2013 om 15:00  
Blogger Stins zei...

Ha, ik heb ze al besteld; ben benieuwd!

4 november 2013 om 15:10  
Blogger sillie zei...

oh leuk zeg :-)

4 november 2013 om 15:41  
Blogger Elvira zei...

Oeh, lijkt me leuk. Ga ik ook eens onderzoeken (al lijkt zo'n plat ding in de vaatwasser steken me niet zo makkelijk van binnen proper maken? Of zie ik dat mis?)

4 november 2013 om 17:37  
Blogger huis tjokvol zei...

wat lijkt mij dat een makkelijk ding,leuk zo,n markt ook


ps kijk even op mijn blogik denk dat ik een oplossing heb voor de update,s van mijn blog

4 november 2013 om 18:09  
Blogger Mrs. T. zei...

Leuk, zo'n uitje met goed gezelschap.
Ik heb een dopper. Ook handig.

4 november 2013 om 20:07  
Anonymous Vlijtig Liesje zei...

Dat klinkt leuk zeg! En die waterfles lijkt me superhandig.

5 november 2013 om 09:37  
Blogger Evelyn zei...

Het klinkt als een heerlijke dag!

5 november 2013 om 19:16  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage