maandag 9 september 2013

Seizoenssoep

Deze tijd, eind zomer, begin herfstmaanden, september en oktober staan altijd bol van alle heerlijke verse groentes en fruit, die volop en in overvloed aanwezig zijn, lekker lokaal van eigen bodem, liefst uit eigen tuin.
En vooral verse tomatensoep is zooooo lekker, zoveel lekkerder en smakelijker. En NU is het moment om je slag te slaan veel goedkoper dan het nu is worden de tomaten denk ik niet. En veel lekkerder ook niet, liefst gerijpt aan de plant in de zomerzon en dan nog uit eigen tuin, maar vers gekocht is ook goed natuurlijk. 
En als altijd om me heen speurend naar recepten kwam bij bij Leesvoer klik een heerlijke variant van geroosterde tomatensoep tegen. Klik voor het volledige recept op haar blog. Die soep dus, die MOEST ik maken. Hier onder een foto van de tomaatjes en ui en knoflook besprekeld met olijfolie, net uit de oven, en wauw die geur alleen al.
 
Daarna is het nog eventueel die velletjes eraf deed ik niet hoor, ik hou van makkelijk) en dan de staafmixer erdoorheen halen extra water, zout en versgemalen peper en eventueel extra kruiden de laatste 10 min meekoken, te denken valt aan oregano, rozemarijn en/of thijm. Oh zo lekker, vooral als je een zere keel hebt en je een beetje slapjes voelt.
Terwijl ik me weer eens verbaasde over ook het verschil in ziekzijn tussen man en vrouw, of beter gezegd vader en moeder. Vorige week had ik een stevige keelontsteking en rilde en trilde en liep koortsig rond in huis, nog immer te zorgen voor den natjes en droogjefruithapjes en broodbakjes, warme maaltijden en zwemtassen, van deze en gene, kleine zoon naar en van school brengen, de hond uitlatend, geen keelpastilles want de pubers? hebben mijn geheime voorraad ontdekt en opgevreten grrrrr, een hangerige kleuterdochter ook koortsig op me geplakt.
Dan de man/vader, hij is ziek en beroerd OH ach en wee, en gaat lekker naar bed. De rest van de wereld kan ontploffen. Hij krijgt vitaminedrankjes en aansterkende soepjes, er zijn  verzachtende keelpastilles en zakdoekjes in huis.

Labels:

8 reacties:

Anonymous Wilemien zei...

Tja, dat is toch vrouwen eigen, want die mannen houden het huishouden best wel draaiende. Anders, dat wel maar verder prima. En je bent veel sneller beter als je gewoon toegeeft dat je ziek bent en in bed gaat liggen. Mijn 8 jarige red zich wel met slechts wat coaching vanaf de zijlijn. Als deze mama ziek is doet ze als een papa: ze gaat in bed liggen. En er is hier geen papa in huis om het over te nemen.
Als ik weer beter ben wordt ze natuurlijk dik verwend en beloond.

9 september 2013 om 16:27  
Blogger Unknown zei...

Sja, verschil moet er zijn:):)

9 september 2013 om 20:08  
Blogger Trudy zei...

Ik zat me net te bedenken wat ik met die overrijpe tomaten die ik in huis heb zou doen. Dankjewel voor de tip. Manlief was van de week ook een beetje verkouden. Ik heb het klagen meteen maar even de kop in gedrukt:" Ben jij nou een kerel of hoe zit dat"... ;)

10 september 2013 om 08:45  
Anonymous Anoniem zei...

Ik ben het niet helemaal eens met Willemien.. ik hou ook van koken. Maar jij bent meer aan het experimenteren. Leuk
Juul

10 september 2013 om 09:14  
Blogger Saralien zei...

Ziet er heel bijzonder uit... Wow. Kookheldin!

10 september 2013 om 09:56  
Blogger LegeZakkenVrouw zei...

Ja, hier is het niet anders met manlief. ZZiek is ziek. Zouden wij ook eens moeten doen!!

10 september 2013 om 10:15  
Blogger LegeZakkenVrouw zei...

Ja, hier is het niet anders met manlief. ZZiek is ziek. Zouden wij ook eens moeten doen!!

10 september 2013 om 10:15  
Blogger LegeZakkenVrouw zei...

Ja, hier is het niet anders met manlief. ZZiek is ziek. Zouden wij ook eens moeten doen!!

10 september 2013 om 10:15  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage