maandag 16 september 2013

Het weekmenu

Sinds langere tijd werken we hier met een weekmenu, want niet alleen ging er voedsel halfrottend verloren, omdat het verkeerd ingekocht en vergeten was. Ook vond ik het handiger als ik niet om 5 uur in de middag, met een paar stuiterende of vermoeide kinderen, tot de ontdekking hoef te komen dat ik of essentiële onderdelen  miste of he-le-maal geen idee had en het dan nog moest bedenken en halen, en koken.
Het weekmenu word geschreven op ons schoolbordgeverfde muur in de keuken, waaronder de jongsten ook graag tekenen.
Soms wissel ik wel eens met het voedsel wat de dagen betreft of maak ik van de ingrediënten van die dag bv toch een ander gerecht, omdat ik dan acuut inspiratie heb/krijg.
Het is in ons geval, eigenlijk, beter te spreken van een lijst met als hoofdleidraad de groentes, waar ik met andere ingrediënten uit de basisvoorraad diverse dingen van kan maken.
Tevens heb ik op de reservebank/plank altijd wat groentes, denk aan zuurkool, spinazie, bietjes, spercieboontjes in diepvries of kast liggen.

Labels:

14 reacties:

Blogger Sandra zei...

Toevallig werk ik vanaf morgen ook weer met een weekmenu ! En 2 verschillende potten per dag. Omdat de smaken hier heel erg uiteenlopend zijn en uiteraard eten de jongsten bv. geen goed gekruid voedsel. Ik ben benieuwd hoe het hier gaat lopen. Mij ontbrak het de laatste tijd weer erg aan inspiratie waardoor er iets te vaak spaghetti of soep op tafel kwam. Ik voel me dan wel een beetje slecht. Ze durven weleens verzuchten hier: 'Weer soep!' terwijl het toch vijf dagen geleden was !!
Succes.

16 september 2013 om 11:52  
Blogger Sandra zei...

Voor vandaag weet ik het trouwens ook weeral niet. Ik wou kip maken met appelmoes, maar al 2 kinderen waren aan het zuchten. 'Weeral kip'. Of zou dat nu toch typisch kinderen zijn.

16 september 2013 om 11:53  
Blogger sillie zei...

Hm volgens mij jah zuchten kinderen altijd, die willen enkel iets eten wat met ene p begint als pizza, patatjespannekoeken poffertjes etc... :-)

16 september 2013 om 11:58  
Blogger TIO zei...

Ik deed dat vroeger ook vaak, nu eigenlijk niet meer...
Hier eten we ook vaak kip, maar dat eten ze wel graag en appelmoes al zeker... Maar ja, dat is typisch kinderen vrees ik

16 september 2013 om 12:20  
Blogger TIO zei...

oh ja... als de school uit is en ze komen bij mij is het eerste wat ze vragen : 'wat gaan we vandaag eten...'

16 september 2013 om 12:20  
Blogger sillie zei...

Jah hier is dat ook al niet anders, en dan klagen ....;-)ik wil dit of dat...

16 september 2013 om 12:36  
Blogger Spaarmoeder! zei...

Ja, zo handig! Het was een van de eerste dingen die ik deed toen we hier kwamen wonen: de meterkastdeur bewerken met schoolbordverf.

16 september 2013 om 14:12  
Blogger Liene zei...

Een fijne oplossing is dit. Hier kom ik er ook vaak te laat achter, dat we nog iets missen .... ;-)

16 september 2013 om 14:53  
Blogger Mevrouw Williams zei...

Handig he! En scheelt ook in de portomonee!

16 september 2013 om 18:05  
Blogger Sandra zei...

Wel. Het werd dus gewoon een pasta (die op wormpjes trekt))en daar kipfilet in en tomaten en kaas, maar oudste zoon lustte het volgens eigen zeggen totaal niet en vroeg of ik eens 'normaal' eten kon maken. De andere kinderen aten gelukkig wel goed deze keer ;-).

16 september 2013 om 18:33  
Blogger Sylvia zei...

Handig misschien, maar niks voor mij. Ik verzin soms ineens een kwartier voor ik ga koken, iets héél anders nl. Ik heb genoeg in voorraad, vee basisingrediënten, dus ik kan alle kanten op. De supermarkt zit tov mijn werk, dus ik kan elke middag even heen en weer als het moet...

16 september 2013 om 20:29  
Blogger Trudy zei...

Hier dezelfde actie sinds 2 weken. Goedkoper in de aanschaf en inderdaad... je gooit toch minder weg!

17 september 2013 om 07:22  
Anonymous Anoniem zei...

weekmenu.. hmmm lijkt mij vrij ingewikkeld
Juul

17 september 2013 om 21:57  
Blogger Colin (Bij Guusje Thuis) zei...

Ik heb het een hele tijd gedaan, zo handig. Toch schiet het er momenteel bij in, maar weer oppakken want het is tijd- en geldbesparend :)

18 september 2013 om 22:54  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage