maandag 12 augustus 2013

In de gaten houden

In de afgelopen weken las ik weer een stapel boeken uit. En alhoewel er zo veel goede boeken zijn...
Wil ik dit boek toch even tippen. Het grappig herkenbare in dit boek is voor mij in ieder geval, de ouders die een zoon van ongeveer 16 jaar hebben, zich daar een beetje bezorgd om maken en dan besluiten zijn internetgedrag en email in de gaten te houden.
Nou nou nou, jah dat klinkt natuurlijk al heel fout? of is het wellicht iets wat je zelfs soms ook wel eens denkt? Dat dat iets is wat je/we zouden moeten doen? als je een goede ouder bent. Wie heeft het nooit gedacht?
Ik zou het me wel kunnen voorstellen namelijk dat je je bezorgd maakt en dan deze oplossing bedenkt, niet dat ik het zelf zou doen ( ligt er misschien ook wel weer aan hoe bezorgd je bent en waarom), want ik ben zelf nog opgegroeid als puber zonder mobiele telefoons en computers, iets wat mijn pubers zich bijna niet kunnen voorstellen...
Maar goed, het is geen opvoedkundig boek, maar een spannende thriller-achtige en dus gewoon zeer goed te lezen, maar oa door deze zijpaden bijzonder leuk vond ik om te lezen.
Zoals je ziet was het een bookazine van Libelle, daar kun je een abbo op nemen en krijg je 13 x per jaar een heus boek maar dan in een tijdschriftvorm, soms van schrijvers die je normaal niet zou kiezen, maar ja komende uit een boekenwormgezin, lees ik natuurlijk zelf ook alles wat los en vast zit. En word je aangenaam verrast door de leukigheid ervan. Deze krijg ik altijd van mijn ouders krijg nadat zij hem uit hebben.

Labels:

3 reacties:

Blogger zeeuws knoopje zei...

Best een dilemma of je internetgedrag controleert.
Ik vond het ook lastig om te bepalen tot wanneer je hun post openmaakt. Nu krijg je tegenwoordig veel minder post, maar toen oudste dochter (nu 30) zo'n jaar of 15 was vond ik dat lastig. Fijne dag.

12 augustus 2013 om 08:47  
Blogger Sandra zei...

Moest ik de post van de dochter niet hebben opengemaakt zou ik nooit geweten hebben dat haar Bibboete ondertussen was opgelopen tot 41 Euro ! Dat ben ik dus wel meteen in orde gaan maken en de dochter kreeg een uitbrander. Ik heb haar bibkaart zelfs afgenomen.

Internet heb ik hier bij de 2 oudsten niet onder controle. Ik betrap ze vaak op veelvuldig surfen en facebook. Hoort het erbij nu of niet? Zolang ze ook nog andere dingen doen probeer ik niet te veel te zagen.

Wij gaan vrijdag op vakantie vertrekken en dan wil ik ook lekker lang veel lezen.

12 augustus 2013 om 10:23  
Blogger Mrs. T. zei...

Lijkt me een mooi boek. Ik zal 'ns gaan zoeken.

12 augustus 2013 om 19:42  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage