maandag 22 april 2013

Oude knol

Het overkomt mij tegenwoordig niet vaak meer,sinds ik met weekmenu's werk, dat ik groentes overhoud of vergeet te koken en ze dan weg moet gooien omdat het niet meer eetbaar is.
Kan het iedereen echt aanraden, weekmenu, ik vond het eerder zelf ook maar niks, maar echt het werkt! Het vraagt wel enige werk, inspectierondes door voorraadkast en koelkast en dan (al dan niet aan de hand van de weekaanbiedingen van de super) voor de hele week meteen al verzinnen/plannen wat te gaan eten, rekeninghoudend met sport, zwemlessen, wat inhoud, vroeg eten, makkelijk eten, en het werken op de zaak, waarbij een der grote reuzekinders wel eens koken (dus moet dat bij voorkeur hun smaak en wat gemakkelijk/snel klaar zijn).
Maar, zo af en toe ontglipt er wel eens een groente aan het weekplan, doordat ik iedere week ook een  van reserve heb, een langhoudbare groente, die ik als een soort van joker in kan zetten.
Denk daarbij aan zuurkool, bietjes, allerlei gedroogde peulvruchten, en oa ook knolselderij.
En zo komt het dat ik nog een oude knolselderij vond, die er best nog goed uitzag, en wij ouwe knolstamppot aten. En iedereen vond die hier zooooo heerlijk dat ik het recept gewoon even deel.
Schil aardappels en knolselderij en snij die in stukken(waarvan je denk dat ze ngeveer tegelijkertijd gaar zullen zijn), kook ze met een scheutje azijn (tegelijkertijd in een pan deed ik ze, lekker makkelijk) ,  giet af en stampt de boel door elkaar, mag met een scheutje melk of klontje boter, niet te smeuiig, de structuur moet wat grof en kruimig blijven.( nouja moet?? dat maak je lekker zelf uit hoor)
In een koekepan bak je 2 preitjes gesnipperd en eventueel wat uitgebakken spekjes, die komen als extra smaakmaker erboven op, heerlijk met van die indische gebakken uitjes erbij.

Labels:

6 reacties:

Blogger Sylvia zei...

Heerlijk, knollen! Ik vind de smaak ervan erg lekker. Klinkt prima, jouw recept!

22 april 2013 om 11:17  
Blogger Judith zei...

Klinkt heerlijk! Dat ga ik een keer proberen.
Groet Judith

22 april 2013 om 11:22  
Blogger Saralien zei...

Weet je hoe slecht wij zijn? We kopen gewoon groente in van die potten, en die kunnen jááááren mee :-)

22 april 2013 om 11:30  
Anonymous Anoniem zei...

Dank je wel, dit is echt een heel goed recept voor mij.

22 april 2013 om 13:10  
Blogger Muisje zei...

Knollen daar doe ik manlief geen plezier mee.
Weekmenu's daar werk ik al jaren mee, scheelt boodschappen doen.
Heel af en toe wordt er geschoven maar meestal hou ik me er netjes aan.

22 april 2013 om 13:49  
Blogger Anna zei...

Dit onthoud ik! Klinkt heel lekker en gezond :)

28 april 2013 om 21:41  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage