donderdag 11 april 2013

Dieren in huis?

Jaren geleden, ik was net gescheten gescheiden en dus de enige ouder in huis, moeder EN vader tegelijkertijd. Wat ik best wel raar,evengoed verdrietig en soms moeilijk en ook wel eens vervelend vond, want moeder was ik toen al wel 7 jaar, maar nog nooit vader....
Maar goed, ik dwaal af....ik was druk met van alles, werkte fulltime, deed 2 studies, en mo(e)dderde wat daartussendoor met huishouding etc etc....
En op een van die dagen, ging ik rond middernacht, naar boven, fris gedouchet, en omdat het zo laat was rende ik in mn blootje de trap op naar zolderverdieping waar ik sliep. In het donker voelde ik iets over mijn hoofd strijken, heel lichtjes, in een reflex deed ik mijn hand omhoog en raakte een leerachtige, koud iets aan.....FLAP FLAP FLAP......
Terstond stolde mijn bloed in mijn aderen, ik dook naar de lichtknop en raakte zelf verblind door het felle licht, zodat ik de eerste minuten alleen van die lichtballen zag, terwijl ik wanhopig probeerde te focussen...
Aan de waslijn hing een vleermuis, ondersteboven, tussen onze onderbroekjes en handdoeken. Nou kan ik niet slapen, sterker, ik durf niet eens mn ogen te sluiten, als er een vleermuis in mn slaapkamer zit, ehm hangt....dus hij moest weg en helaas, ik moest het doen.
Nou is het niet bepaald gemakkelijk en daarbij vond ik het ook wel eng, vleermuizen dragen het hondsdolheidsvirus vaak met zich mee. Allereerst had ik me bedacht dat ik het waarschijnlijk beter zou kunnen doen als ik aangekleed was, en terwijl ik naar mn kleding sloop, loerde de vleermuis naar mij en vloog boven mijn hoofd een rondje.....ieeeeeeee.
Na een tijdje wapperen met mn armen had ik hem in een hoekje gedreven en gewapend met een theedoek(van de waslijn), pakte ik hem met een snelle greep...ik had m...zucht.
En toen... deed hij:SHRIEEEEEK Aaaaaaaaaaaaaaaaah van schrik liet ik de hele boel vallen en FLAP FLAP FLAP, daar ging hij weer.
Ik dacht werkelijk, dat vleermuizen voor mensen onhoorbare geluiden maakten, nou deze niet dus( later hoorde ik bij navraag dat ze dus ook hoorbare geluiden kunnen maken, sommigen). Maar goed, ondertussen had ik mezelf al een hartverzakking geschrokken en kreeg ik hem niet meer te pakken, dus was het tijd voor een geniaal meesterplan, en moest ik naar beneden om een laken te pakken, om dat dan als een soort visnet over hem heen te kunnen gooien, leuk bedacht vond ik zelf.
Toen ik weer terug boven op zolder kwam, gewapend met laken en het vlindernet van mn kinderen, heb ik enige tijd gezocht, maar... hij was onzichtbaar.....niet weg, dat kon niet, maar verstopt, nou mooi dat ik daar dus niet ging slapen.

Drie dagen later, we dachten hem overal te horen(enge friemelgeluiden snachts) en ik sliep nog steeds bij mijn dochter op de kamer, maar we hadden hem al die dagen niet gezien ( ik vond het wel vreemd ruiken boven). Mijn oudste zoon (toen 7) werd ziek, had gespuugd en ik zette hem onder de douche terwijl ik zn bed verschoonde, daarna deed ik mn lange broek en sokken uit om hem te helpen de kotsbrokjes uit zn haren te wassen. Ik rende even naar beneden om een paracetamol te pakken om de koorts te weren. En op de onderste trede hing een klein donker sokje, die ik in routine op weg naar boven pakte, om in de was te gooien....
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, het was den vleermuis! Hij hing daar,  enigzins verlept, en ik had m, zomaar in mn hand, terwijl het me opviel wat een gruwelijk eng koppetje ze eigenlijk ook hebben.(mijnes was wel donkerder van kleur)

(bron:foto uit het NHD)
Ik heb hem buiten op de grond gelegd, waarna hij snel wegvloog, daarna heb ik 22222x mijn handen gewassen met zeep, en eerlijk gezegd, voel ik me soms (honds)dol, en weet ik in ieder geval waar het door komt.

Labels: , ,

19 reacties:

Blogger TIO zei...

brr... beste en griezelig verhaal, maar ik vind ze wel schattig, zolang ze ook maar niet in onze kamers rondvliegen :-)

11 april 2013 om 10:08  
Blogger merula zei...

whaaaaaaa wat een eng verhaal! Iew lijkt me ook niets zo'n beest aan je was lijn!

11 april 2013 om 10:30  
Blogger Saralien zei...

Mooi verhaal zeg. En die vleermuis is de reden dat je weer opnieuw aan een man begonnen bent natuurlijk, dat snap ik :-)

11 april 2013 om 10:48  
Blogger sillie zei...

:-) jah , je moet wat ;-)

11 april 2013 om 11:06  
Blogger Sylvia zei...

Haha, held ;) Ik ben er niet bang voor. Sterker nog: vind ze erg fascinerend. Ook ik had ze toen ik in Zierikzee woonde veel in en om mijn huis.

11 april 2013 om 11:08  
Anonymous Anoniem zei...

Haha, oo wat een grappig verhaal, haha, een klein donker sokje. Iiiiiiiiieeeeeeek! Nou ja, wel heel stoer van je hoor.

11 april 2013 om 11:57  
Blogger Gewoon Greet zei...

Brrr! eng hoor! maar wat was je dapper!
liefs

11 april 2013 om 12:32  
Anonymous isis45 zei...

Ik vind het leuke beestjes, in of om het huis en ben er dus niet bang voor.

11 april 2013 om 12:59  
Anonymous Anoniem zei...

vleermuizen nog niet in huis gehad,maar wel muizen,padden en vogels en niet te vergeten spinnen, ik ben ook alleenstaand en als de dood voor spinnen, mijn dochter vind insecten in alle soorten en maten doodeng, dus komt het regelmatig voor dat ik haar hoor gillen ergens in huis en dan blijkt het om een beest te gaan waar je bijna een vergrootglas voor nodig hebt om hem te zien ,maar zij vind hem gigantisch, inmiddels is ze 25 ,maar nog steeds moet ik er aan te pas komen om haar te redden hihi.

11 april 2013 om 13:51  
Anonymous Anoniem zei...

dank je wel voor deze mooie Silly anekdote....... het kan ook maar in 1 huishouden gebeuren geloof ik.

Gr petradepooh

11 april 2013 om 16:05  
Blogger ★ Miranda ★ zei...

Wat een prachtig verhaal! Ik vind het ook vieze beesten hoor....brrr.

11 april 2013 om 16:14  
Blogger Muisje zei...

Iew, ik zou er niet aan moeten denken.
Ik was er ook voor geen goud gaan slapen.

11 april 2013 om 16:58  
Blogger Daantje zei...

Prachtig verhaal inderdaad!! Heb het zelfs voorgelezen aan mijn man ;)

11 april 2013 om 19:47  
Blogger Inge zei...

Vleermuizen prima, maar echt niet binnenshuis ..... brrrr

11 april 2013 om 21:14  
Blogger Mrs. T. zei...

Wat een verhaal! Heb er stiekem erg om moeten lachen.

11 april 2013 om 21:27  
Anonymous Vlijtig Liesje zei...

Ieieieieieieieie!!!! Ik vind dit echt een literaire thriller Sillie. Het bloed stolt in mijn aderen. Doodeng.

12 april 2013 om 09:51  
Blogger Arieth zei...

Ik vind het een prachtig verhaal maar wel heel eng! Geef mij maar gewone muizen dan.

12 april 2013 om 16:36  
Anonymous Anoniem zei...

Bij vleermuizen denk ik aan schemerige zomeravonden, buiten-zitten en omhoogkijken naar de vleermuizen. Maar zoiets als jij schrijft ... brrr.

12 april 2013 om 20:26  
Anonymous Suzanne zei...

Wij hebben in de zomer onder het afdak een keer twee vleermuizen gehad. Ik heb nog nooit zo hard gegild!
Je hebt een leuke site, wil je een keer op de mijne kijken? Er loopt nu een winactie, www.s-diary.tk/winactienivea.
Liefs, Suzanne (www.s-diary.tk)

13 april 2013 om 19:16  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage