maandag 23 november 2009

wat ben ik?

Ben ik nu een werkende moeder of een moederende werker( die term lees ik trouwens nergens) Best vreemd, als je er over nadenkt, meestal is het werkende moeder versus de thuisblijftheemuts (ohnee) moeder...
Nou zie ik en voel ik niet zo veel verschil hoor( soms wel eens een beetje ;-) ), als ik eerlijk ben, de verschillen zitten  volgens mij meer in de persoonlijke en karaktersfeer dan dat dat te maken heeft met werken of niet werken.Beide groepen houden van hun kinderen en doen hun best het huishouden erbij te runnen en er iets goeds van te maken in het leven, naar eer en geweten, helaas zijn kinderen geen appeltaarten. Dat laatste geld trouwens voor meer mensachtigen  :-) ( k ben namelijk geen onbegenadigd appeltaarten bakster,  dus das best heel jammer voor mij ja...)
Sinds het weekend ben ik in ieder geval weer aan het werk op de zaak ( thuis zat ik namelijk ook niet stil ).En het was als een oude jas, ik paste er nog in en het voelde lekker :-)

Labels:

8 reacties:

Blogger Sjaantje zei...

Fijn dat de jas nog paste. En ik vind moederende werker een mooie benaming :-)Tenslotte werken alle moeders binnen of buitenshuis en proberen we allemaal zo goed mogelijk voor ons kroost te zorgen. En het versus gevoel is denk ik het gevolg van ongenoegen over een bepaalde positie. (willen werken maar thuiszitten of werken en liever thuis willen zitten) Laat eenieder maar fijn doen waar zij zich goed bijvoelt :-) En jummie appeltaart ....daar heb ik wel zin in!!

23 november 2009 om 15:05  
Blogger Sandra zei...

Ja een moederende werker is zeker een mooie benaming :-). Trouwens wat is die foto leuk helemaal bovenaan! Het sinterklaasmijtertje van de hema :-)!!!

23 november 2009 om 17:37  
Blogger liesje zei...

Tja dat werken he... Enerzijds geniet je er van om weer even onder de volwassenen te zijn, maar anderzijds mis je je lieve schatten. Geniet er extra van als je die lieve schatten van je terug ziet na het werk!

23 november 2009 om 17:43  
Blogger sillie zei...

aaaaai betrapt, sinds vrijdag hebben we een heuse hema in het dorp gekregen :-D en dat was meteen de intocht van sinterklaas en hema vierde dat met gratis mijtertjes :-)

23 november 2009 om 17:44  
Blogger sillie zei...

@ liesje ook jij hebt gelijk hoor. Daarbij ehm werk ik mn hele volwassen leven al, dus ik zou dta wel missen denk ik. Net zoals ik inderdaad ook mijn kleine schatjes mis als ik ( veel ) werk.

23 november 2009 om 17:59  
Anonymous alicia zei...

Grappige term. Zelf ben ik er ook 1. Maar er is weinig verschil tussen het opvoeden van mijn kinderen en mijn clienten. Enige verschil is alleen het taalgebruik hahaha.

Het is hard werken maar wel leuk. Deels van de week lekker thuis rommelen en deels van de week werken. Nu alleen met zw verlof en nog precies 3 weken eer ik ga bevallen en dan begint het circus weer opnieuw.

24 november 2009 om 09:27  
Blogger sillie zei...

@ alicia sterkte met de laatste loodjes :-) en lekker genieten van het welverdiende verlof :-)
gr sillie

24 november 2009 om 09:40  
Blogger Sandra zei...

Ik vind het een héél leuk mijterke.

En gelukkig paste die oude jas lekker, haha. Zoveel te beter.

Ik ben eerder voor de moederende werker.

24 november 2009 om 12:56  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage