vrijdag 6 november 2009

Er was eens

Er was eens een kleine baby, die al snel groeide en groeide, het werd een peuter,baisschoolkind, en puber zonder dat zijn moeder daar erg in had.Die laatsgenoemde fase merkte ze trouwens wel... zomaar van de een op de andere dag, zonder aankondiging, zonder dat er een brief van de gemeente op de mat viel( en je krijgt overal brieven of bulletins over en voor , ik zou ervoor pleiten hoor dat je er eerst een briefje over krijgt, dat kun je die eerst een half jaartje wegleggen, zo van daar doen we niet aan en dan krijg je een herrinnering...)...gewoon zeg maar uit het niets... was daar de puber, het begon met struikelen en alles uit zn handen laten vallen,hij moest opnieuw leren lopen met zn steeds grotergroeiende lijf en vooral mega voeten, wat wel handig is, die grote voeten, dan sta je lekker stevig in deze wereld zou je zeggen.Zijn moeder moest soms ook wel eventjes wennen aan het feit dat haar kleine baby zo gek groot was.En ook aan dat gekke puberachtige.Regelmatig valt zij van de ene verbazing in de andere, angstig vreest zij dat van alle opvoeding en levenslessen niks maar dan ook niks is blijven hangen.Zijn soms gekke gedrag en uitlatingen doen haar ooit zo mooie blonde haren vergrijzen.
Gelukkig leest zij ( oa) de Margriet en bedenkt dat dit dus maar een fase in het leven is.En dat het ooit allemaal weer goed zal komen.En soms leest zij nog vervelender dingen en dan haalt ze eerst opgelucht adem , dat is hier niet aan de hand, opgelucht maar ook een beetje angstig, want stel dat puber ook de Margriet leest en zo ook idee├źn opdoet?
En doet zij wat zij moet doen, zij verstopt de Margriet en zegt snel haar abonement op.

Labels: , ,

6 reacties:

Anonymous Jeanet zei...

Gefeliciteerd met die grote puber van je!!!
Weer een jaartje dichterbij het einde van de pubertijd....

7 november 2009 om 09:37  
Blogger Sandra zei...

Ik zit ook met een puber in huis. Niet altijd makkelijk. Een puber, kleine kinderen, een kleuter en een peuter.
En het gaat echt wel supersnel allemaal. Iris is al bijna even groot als ik.

Groetjes, Sandra.

8 november 2009 om 11:18  
Blogger atelierlemlem zei...

Ach, de tijd gaat zo snel...voor je het weet is je puber een keurig mannetje geworden... (nog even doorbijten dus!)

8 november 2009 om 19:16  
Anonymous Anoniem zei...

Die grote puber van jou, vind ik een toffe knaap. Althans, als hij bij mij is of als ik hem bij jullie ontmoet. En ja, zulke pubers schieten nu eenmaal de lucht in. Dat hoort erbij. Ik ben vandaag ook begonnen dit blog te volgen. Ik meld me niet bij de volgers, want ik kijk zelf wel wanneer ik op bezoek kom.
Groeten uit lelystad

JB

9 november 2009 om 10:19  
Blogger sillie zei...

Hmm JB :-) hij is vaak ook wel heel tof :-).....maar SOMSSSSS GRRRRRR :-)

9 november 2009 om 12:06  
Anonymous Anoniem zei...

Naar ik hoor gaat het goed in apeldoorn
JuBa

15 november 2009 om 11:14  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage